September smo začeli z spoznavanjem novih pravil v naši skupini, saj smo že veliki in lahko veliko stvari naredimo sami oz. z malo pomoči. Dežurna pomagata pri delitvi servetkov in pribora ter zaželita: “Dober tek.” Če se kaj polije, sami pobrišejo po mizi ali po tleh. Smo pa tudi že čisto samostojni pri obuvanju, sezuvanju in preoblačenju.

Ker smo Žogice, smo se seznanili zgodbo Jana Malika, Žogica Nogica. Zgodbo smo spoznali preko gledališke predstave v izvedbi Vrtca Velenje (You Tube) in preko igranja z našo pripovedovalno škatlo, katero bo dobil vsak otrok za rojstni dan. Naučili smo se pesmice iz zgodbe in se igrali z našo lutko žogico Nogico. Žogo smo tudi narisali, izrezovali in lepili smo žoge ter pred našo igralnico naredili razstavo.

Dva otroka sta že praznovala in si tudi sama zbrala, kaj bomo ta dan delali. Poleg albuma, v katerega dava risbe otrok, ki so v vrtcu in slike tega dne, so si obe slavljenke zaželeli, še ustvarjanje z različnim likovnim materialom.

Od 16. 9. do 22. 9. 2023, smo sodelovali v Evropskem tednu mobilnosti. Izdelali smo avtomobile, katere smo razstavili na trgu v Šentrupertu. Pobarvali smo velikega zajčka s sivo barvo in nato vsak dan nanj lepili bele krogce, če so otroci prišli v vrtec peš ali s kolesom. En dan pa smo se vozili z štirikolesniki pa cesti v telovadnici in spoznavali prometna pravila in prometne znake.

Na sprehodih ne uporabljamo več vrvice, ampak se trudimo, da lepo hodimo v koloni, ob robu cestišča. Bili smo tudi v gozdu, kamor smo šli skupaj s starejšo skupino, Jagode. Skupaj smo bili na prvem pohodu za Malega sončka (Kamnje, Kovačev hrib, Draga, Šentrupert).

22. 9. 2023, smo praznovali 1. jesenski dan in si ogledali predstavo preko Kamišibaja, Kdo je ukradel listje. Konec meseca smo se naučili novo deklamacijo, Jesensko listje. Otroci pa so tudi pobarvali in izrezali listje, ki krasi naše stene.

Mesec je hitro minil, sedaj pa veselo v oktober.

 

Dostopnost