V Tednu otroka, ki je letos potekal pod geslom »Zakaji in zatoji radovednosti«, smo v našem vrtcu otrokom pripravili še posebej pestre in zanimive dogodivščine, ki smo jih izpeljali v tem tednu. Bili smo zelo radovedni in vedoželjni.

V ponedeljek smo se ob glasbenih ritmih skupine Čuki naučili plesne koreografije Gusar Reksi. Nato pa nadaljevali s plesnim rajanjem v večnamenskem prostoru in obudili spomine na malce že pozabljene plese (račke, makarana, vlakec …). V torek smo se s skupino Žogice podali na pohod. Pot nas je vodila skozi Kamenje in nato skozi Vrh, kjer smo se ustavili na kmetiji Primožič. Tam smo si ogledali celotno kmetijo, na bližnjem pašniku poiskali konje in se okrepčali s sladko malico, nato pa se v vrtec vrnili skozi industrijsko cono. Sredi tedna, v sredo, smo otroško radovednost spodbujali z eksperimenti za otroke, s katerimi je marsikateri »zakaj« dobil svoj »zato«. Plastenke smo spremenili v avtomobile na zrak, napihovali balone s pomočjo kisa in sode bikarbone ter opazovali potovanje barv po papirnatem prtičku. Četrtek je bil matematično obarvan. Podali smo se v merjenje z lastnimi pripomočki (koraki, dlani), kjer so bile meritve zelo različne in z metrsko palico, ki nam je vedno dala enake odgovore. Dan pa smo si popestrili še z modelirno maso, ki nam jo podarila Zarjina mamica, za kar se ji najlepše zahvaljujemo. Zaključili pa smo v gledališkem duhu in si v izvedbi Gledališča Makarenko ogledali dramsko predstavo Rdeča kapica.

Poklic policista in gasilca sta najbolj priljubljena pri otrocih in ker je mesec oktober – mesec požarne varnosti, je bilo to še dodatno izhodišče za našo novo mesečno temo. Branje zgodb o Ježku Snežku so nas v jutranjem krogu vodile do različnih dejavnostih, ki smo jih izvajali v skupini. Tako smo spoznavali osebno gasilsko opremo gasilca, medse povabili lokalno društvo PGD Šentrupert, si ogledali različne interaktivne vsebine na temo gasilstva in policista, se v okviru OŠ udeležili prometne delavnice, bili udeleženi v evakuacijski vaji OŠ, obeležili obisk policistke iz PP Trebnje, se v prometu skušali čimbolj pravilno obnašati, si pripravili pravo gasilsko veselico in veliko likovno ustvarjali.

Kar tri jagode so dopolnile svojih čarobnih 5 let. Tine pa je praznoval že 6. rojstni dan.

Tine, Zarja, Staš in Lovro, VSE NAJBOLJŠE! 

Gibanje v naravi nam veliko pomeni, predvsem pa skrb za naše telo. Obiskala nas je medicinska sestra iz ZD Trebnje in nam pripravila gibalno urico na prostem. S skupino Žogice smo obeležili svetovni dan hoje in se podali na Trim stezo na Mirno. Seveda pa nismo pozabili na naš gozd. Ko smo v gozdu, pozabimo na vse. Ura se še hitreje vrti in vsakokrat nam ta čas prehitro mine. Nasmeški otroki so tisti, ki štejejo, umazana oblačila pa malenkostno “kravžljajo” živčke našim staršem.

Dostopnost