Mesec september je mesec novinčkov, mesec novih skupin, novih prijateljstev…. Za nekatere mesec veselja, za druge, novince, mesec objokanih obrazov. V oddelek Balončki smo s septembrom sprejeli osem otrok novinčkov, štirje otroci pa so vrtec že obiskovali. Vendar tako kot vsaka novost, tudi prihajanje v vrtec postaja iz dneva v dan lažje, lepše in zanimivejše. V tem mesecu smo se med seboj že dobro spoznali, vemo, da pripadamo isti skupini in postajamo prijatelji. Spoznali smo igralnico in njene kotičke, še vedno spoznavamo prostore v vrtcu in se družimo z ostalimi vrstniki v večnamenskem prostoru in na terasi. Veliko pojemo, plešemo in še vedno solzice posušimo s crkljanjem. Počasi osvajamo ritem življenja in dela  v vrtcu. Večina otrok že sama vstopa v igralnico. Za nekatere pa je ravno slovo najtežje. Joka je malo, tako da lahko vzgojiteljice prav vsakega stisnemo k sebi, ga potolažimo ter preusmerimo pozornost.

Otroci so si postopoma vedno bolj pogumno ogledovali našo igralnico in pregledali, kaj vse se skriva v njej. Seveda smo si podrobno ogledali tudi večnamenski prostor, kjer smo se gibali in igrali na blazinah, rajali ob glasbi, sestavljali stolpe iz velikih kock, se gugali na konjičkih… Obiskali smo tudi senzorno sobo, kjer smo opazovali milne mehurčke v vodnem stolpu in se gugali v naslonjaču ob umirjeni glasbi.

Zelo radi se igramo z zvočnimi igračami, mehkimi žogami, lesenimi in vlečnimi igračami. Odkrivali in spoznavali smo čutno pot s pomočjo senzornih plošč.

Na prvi jesenski dan smo s pomočjo KAMIŠIBAJA prebrali zgodbo z naslovom: Kdo je ukradel listje?  Ob tem smo spoznavali živali, opazovali slike…S suhimi barvicami smo tudi risali naše prve risbe.

Izkoristili smo tople sončne žarke, zato smo se veliko gibali in igrali na terasi. Preizkusili smo poganjalčke ter se nasmejani spuščali po toboganu.

Otroci nam z nasmehi, razigranostjo in sodelovanjem potrjujejo, da se v vrtcu dobro počutijo in radi prihajajo. Skupaj se veselimo novih izzivov in spoznanj.

                                                                                                                                    

Zapisala: Zala Imperl

Dostopnost