V mesecu decembru, ki mu pravimo tudi praznični mesec, so se odvijale različne ustvarjalne dejavnosti, od izdelovanja okraskov iz slanega testa, ljubkih zimskih rokavičk, okrasitev smrečice v skupini, izdelava voščilnic za naše najbližje, prostega ustvarjanja, izrezovanja ter lepljenja prazničnih okraskov na podlago (jelko).

Igralnica je bila praznično okrašena, polna lučk, praznične glasbe. Ogledali smo si tudi kakšno praznično pravljico. Dišalo je po muffinih in medenjakih, ki smo si jih spekli in tudi z veseljem pojedli. Kar je ostalo pa smo imeli za praznično pustolovščino, katere so se udeležili tudi naši najbližji. Naučili smo se tudi nekaj prazničnih pesmi in plesov. Ob prazničnih zgodbah smo se sproščali tako v igralnici kot tudi v senzorni sobi. Ob prazničnih pesmih pa rajali in plesali v igralnici in večnamenskem prostoru.

Večkrat smo se odpravili tudi na zrak, sprehod v okolici vrtca, pa igra v Deželi kozolcev in gibanje na šolskem igrišču. Obiskali smo tudi knjižnico, kjer smo si izposodili praznične zgodbe.

Vsak ponedeljek smo imeli igralni dan, kjer so lahko otroci prinašali v vrtec igrače od doma. Namen je bil delitev igrač med ostale.

V tem mesecu smo naredili tudi menjavo pripovedovanja zgodb z lutkami na kuhalnici. Tako so v našo skupini prišle vzgojiteljice iz skupine Žogice, z zgodbo Žogica nogica, Dežniki: Pod medvedovim dežnikom in Jagode: Trije prašički.

Obiskal nas je dedek Mraz, ki nam je prinesel tudi nekaj sladkega, saj smo bili zelo pridni. Ob obisku dedka Mraza smo si ogledali tudi čudovito gledališko predstavo Snežinkine dogodivščine v izvedbi gledališča Makarenko. V tem mesecu pa smo praznovali tudi 1. zimski dan, katerega so strokovne delavke vrtca popestrile z odlično gledališko predstavo: Babica zima. Prav tako pa smo praznovali tudi rojstni dan Katje.

Za nami je praznični mesec, ki je bil poln dobre volje, plesa, igre in ustvarjanja.

Dostopnost