November, mesec, ko praznujemo Tradicionalni slovenski zajtrk, smo v skupini tudi sami dali poudarek na hrani. Skozi zgodbo Zelo lačna gosenica, avtorja Erica Carle, smo spoznavali, razvrščali ter okušali različno hrano. Glavni poudarek je bil na sadju in zelenjavi. Zraven pa smo že malo vključili tudi barve. Prav tako tudi prostorske odnose (malo – veliko, debelo – suho,..).

Sadje ter zelenjavo smo razvrščali skozi različne diagrame, spoznavali preko slik ter preko igre. S pomočjo ročne lutke večkrat obnovili zgodbo. Igrali se s tulci, sestavljali gosenico, gosenico hranili, igro vlog v kuhinjskem kotičku in še in še. Naredili smo si tudi zelo dober sadni smoothie.

V tem mesecu nas je obiskala tudi gospa iz Knjižnice Pavla Golie Trebnje, ki nam je na zelo lep, igriv in otrokom prijazen način predstavila zgodbo: Kdo se skriva v zajčkovi hišici?.

Na obisku je bil tudi lovec iz Lovskega društva Šentrupert, ki nam je pokazal različne nagačene gozde živali. Živali smo lahko tudi pobožali in občutili njihovo mehkobo.

Prav tako pa smo, kot že v omenjenem Tradicionalnem slovenskem zajtrku, gostili okoliške čebelarje, ki so nam predstavili, kaj smo za zajtrk jedli ter kako smo do meda prišli. Ta dan smo ob spremljavi harmonike zapeli tudi zelo znano slovensko vižo Lojzeta Slaka, Čebelar.

Obiskala nas je tudi medicinska sestra iz ZD Trebnje, ki nam je pokazala, kako si pravilno umivamo zobe.

Seveda smo se v tem mesecu tudi umetniško izražali.  Z odtisom balona smo naredili zelo lepo gosenico. Prav tako smo se urili v barvanju pobarvanke, v rezanju s škarjami ter hoji po stopnicah navzgor in navzdol. Naredili smo tudi okraske, ki krasijo večnamenski prostor (kapa).

Obiskali smo tudi senzorno sobo, kjer smo se sprostili ob zgodbi in se vizualizirali v samo dogajanje in pa tudi šolsko knjižnico, kjer nam je knjižničarka prebrala lepe zgodbe.

Veliko je bilo tudi gibanja, tako v večnamenskem prostoru, terasi, kot tudi na sprehodih.

V tem mesecu pa smo imeli na praksi tudi praktikantko Nino Tratar, ki nam je ta mesec s svojo toplino, prijaznostjo in pridnostjo še polepšala celotno dogajanje v njem.

Z bazarom pa smo že nekako zakorakali v praznični mesec, poln dobre volje in glasbe.

Dostopnost