Marec, mesec pomladi, mesec praznikov. Tako pomlad kot ostale praznike smo obeležili tudi v naši igralnici. Otroci so pobarvali metulje, s katerimi smo okrasili igralnico. S peko slastnih piškotov smo starše  presenetili za praznike, ki so jih praznovali. Otroci so ob valjanju testa in izdelavi piškotov neizmerno uživali.

 Skozi cel mesec smo spoznavali in brali zgodbo o Mojci Pokrajculji. Zgodbo smo obnavljali na različne načine – z lutkami, s pogovorom ob slikah, se učili vljudnostnih izrazov, šteli živali, ki nastopajo v njej, poslušali, kako se živali v zgodbi oglašajo in se poskušali tako tudi gibati v večnamenskem prostoru, kjer smo preizkušali tudi gibalne spretnosti na poligonu. Večkrat smo se sproščali in po masirali drug drugega. Izdelali smo si tudi piskrček, kot si ga je kupila Mojca Pokrajculja. Tema se je zapeljala tudi v raziskovanje poklicev. Veliko smo se pogovarjali o tem, kakšne poklice poznamo in kaj določen poklic opravlja. Tako smo čisto spontano prišli do poklica frizerja. Ker v naši bližini deluje frizer, smo ga obiskali. Z obiskom smo poskušali premagati strah in si hkrati uredili še prav fletne pričeske.

Udeležili smo se natečaja Sobivanje na temo prijateljstvo. Izdelali smo likovni izdelek, plakat na katerem smo prikazali naše najlepše trenutke v vrtcu oziroma njihovem prijateljstvu.

In kot se za pomlad spodobi, se je začelo lepo pomladno vreme in sonček nam je bil naklonjen, zato smo se večkrat odpravili v Deželo kozolcev, kjer smo občudovali razstavljene poslikane zajčke in pirhe ter se ob enem tudi fotografirali.

Uživali smo ob vsakem praznovanju rojstnega dne. Namreč v mesecu marcu smo praznovali kar štiri rojstne dni. Ob pihanih mehurčkih smo rajali in plesali, se zabavali, peli, pihali svečke in se sladkali.

 

Zapisala: Andreja Moltara

.

 

Dostopnost