December je poseben mesec. Mesec, ko vsi najdemo otroka v sebi in se veselimo drobnih presenečenj, sladkih radosti, malih skrivnosti. Za začetek smo si okrasili garderobo in igralnico in tako nestrpno pričakovali dobre može, ki nas bodo obiskali in pa mogoče tudi prve decembrske snežinke. Postavili smo smrečico, okrasili igralnico in si vsak dan naredili prazničen.

Obiskala sta nas kar dva dobra moža, sv. Miklavž nam je pod smrečico pustil piškotke, ki so kaj hitro romali v naše trebuščke, sredi meseca pa še Dedek Mraz, ki nam je prinesel predstavo Pika nogavička. Nad Dedkom Mrazom otroci niso bili precej navdušeni, saj jim vsaka nova oseba v igralnici še vedno predstavlja in vzbuja določen strah. 

Poskusili smo se v peki piškotov, ki smo jih pripravili namesto prazničnih voščilnic in še vedno veliko časa preživeli zunaj na svežem zraku. Skozi cel mesec smo se učili novo pesmico Ringa, ringa raja Dedek Mraz prihaja, s pomočjo aplikacij. Pesmico smo hitro usvojili in jo s pomočjo mali instrumentov vsakodnevno prepevali.

Sreča je
v majhnih stvareh,
v toplih ljudeh,
v stisnjenih dlaneh.
 (avtor neznan)

 

 

Dostopnost