Mesec oktober je v našo igralnico pripeljal Teden otroka. Ker smo najmlajši v vrtcu so bile aktivnosti tudi za nas malce prilagojene. Kljub uvajanju in začetnemu joku smo vseeno  izkusili nekaj utrinkov tega tedna. Z oktobrom smo začeli počasi Polžki tudi spoznavati prostore našega vrtca. Tako smo začeli zahajati v večnamenski prostor in v senzorno sobo, v kateri smo postali čisto domači.  Letošnje šolsko leto je pri nas malce bolj pestro, saj se nam otroci ves čas v skupini pridružujejo. Zato so bile dejavnosti temu prilagojene. Počasi smo začeli s temo Pod medvedovim dežnikom, ki pa se je nadaljevala še v november. Cilj v teh mesecih je zagotovo le ta, da se otroci dobro počutijo v skupini, da sprejmejo naju, pridejo v vrtec nasmejani in še rajši odidejo domov. Vsak dan smo bolj samostojni, bolj pogumni in razigrani.

Začeli smo tudi s praznovanji rojstnih dni in tako upihnili prvo svečko na naši “polžji torti”. Vse najboljše, vsem slavljencem!

Obeležili smo tudi slovenski tradicionalni zajtrk. Jutranji obisk šolskih čebelarjev z mentorjem Alešem Razingarjem nas je popeljal v domač, slasten zajtrk, obiskala pa nas je tudi vzgojiteljica iz 1. razreda, Irena Dim in se otrokom predstavila kot pravo “slovensko kmečko dekle”.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost