Mesec oktober je v našo igralnico pripeljal Teden otroka. Ker smo najmlajši v vrtcu so bile aktivnosti tudi za nas malce prilagojene. Kljub uvajanju in začetnemu joku smo vseeno  izkusili nekaj utrinkov tega tedna. Z oktobrom smo začeli počasi Polžki tudi spoznavati prostore našega vrtca. Tako smo začeli zahajati v večnamenski prostor in v senzorno sobo, v kateri smo postali čisto domači.  Letošnje šolsko leto je pri nas malce bolj pestro, saj se nam otroci ves čas v skupini pridružujejo. Zato so bile dejavnosti temu prilagojene. Počasi smo začeli s temo Pod medvedovim dežnikom, ki pa se je nadaljevala še v november. Cilj v teh mesecih je zagotovo le ta, da se otroci dobro počutijo v skupini, da sprejmejo naju, pridejo v vrtec nasmejani in še rajši odidejo domov. Vsak dan smo bolj samostojni, bolj pogumni in razigrani.

Začeli smo tudi s praznovanji rojstnih dni in tako upihnili prvo svečko na naši “polžji torti”. Vse najboljše, vsem slavljencem!

Obeležili smo tudi slovenski tradicionalni zajtrk. Jutranji obisk šolskih čebelarjev z mentorjem Alešem Razingarjem nas je popeljal v domač, slasten zajtrk, obiskala pa nas je tudi vzgojiteljica iz 1. razreda, Irena Dim in se otrokom predstavila kot pravo “slovensko kmečko dekle”.

 

 

Dostopnost