Dejavnosti v prazničnem mesecu, decembru, smo peljali skozi adventi koledar, katerega sva izdelale. Za vsak dan so nas čakale določene dejavnosti, aktivnosti, seveda pa ni manjkalo igre, plesa in zabave.

V mesecu so se odvijale različne ustvarjalne dejavnosti, od izdelovanja okraskov za okrasitev večnamenskega prostora, okrasitev smrečice v skupini, izdelava voščilnic za naše najbližje, prostega ustvarjanja, izrezovanja ter lepljenja. Otroci so prosto risali, barvali, rezali in lepili.

Igralnica je bila prav praznično okrašena, polna lučk, praznične glasbe in ogleda prazničnih risank. Dišalo je tudi po potičkah, ki smo si jih spekli in tudi z veseljem pojedli. Naučili smo se tudi nekaj prazničnih pesmi in plesov. Ob prazničnih zgodbah smo se sproščali tako v igralnici kot tudi v senzorni sobi. Ob prazničnih pesmih pa rajali in plesali v igralnici in večnamenskem prostoru.

Dejavnosti, ki smo jih dnevno opravljali ste si lahko prebrali na naši leseni jelki, ki je krasila oglasno desko v garderobi.

Seveda nas je presenetil sneg, katerega smo izkoristili. Sprehodili smo se do Dežele kozolcev, kjer smo uživali v hoji po njem ter igri. Prav tako pa smo se odpravili tudi na vrtčevsko igrišče in izkusili prvo sankanje. Bilo je noro, igrivo in predvsem zelo zabavno.

V mesecu decembru nas je obiskala knjižničarka ga. Mojca Nose, ki nam je skozi kamišibaj pričarala zgodbo Teta Zima, medicinska sestra, ki nam je pokazala, kako si moramo pravilno umiti roke. Prav tako pa nas je v tem mesecu obiskal tudi dedek Mraz, ki nam je prinesel tudi nekaj sladkega, saj smo bili zelo pridni. Ob obisku dedka Mraza smo si ogledali tudi čudovito predstavo …….

Otroci so v tem mesecu pridno pripovedovali zgodbe za bralno značko, nekaj pa se jih je tudi že opogumilo in so zapeli tudi pesmico.

V tem mesecu nam žal, zaradi bolezni, ni uspelo izpeljati praznične pustolovščine s starši, jo bomo pa izpeljali v začetku januarja.

Dostopnost