V novembru smo Lisičke bile obarvane že čisto praznično. Ta čarobni čas nas je nekoliko prehitel, a vseeno smo delali v skladu z načrtovanim. Mojca Pokrajculja nam je pričala prav tako čaroben mesec.  

Najprej smo spoznali zgodbo Mojca Pokrajculja (Koroška pripovedka), ter jo gibalno uprizarjali. Spoznali različne živali in se prelevili vanje. Pobarvali pisker ter iskali cekinčke po prostoru. S cekinčki se igrali igro spomin, gnilo jajce,… Vsak je tudi izdelal svoj piskerček, ki ga je pobarval z akrilno barvo, nanj pa tudi odtisnil bele pike. Vsakodnevno smo se srečevali z zgodbo, bodisi pri branju, pripovedovanju ali samo gledanju slik. V večnamenskem prostoru se za trenutek prelevili v Mojce in pometali po prostoru. Veliko je bilo prostega risanja ter barvanja. Iz plastelina smo oblikovali različne oblike ter se igrali z različnimi igračami na različne načine in v različnih prostorih.

V tem mesecu nas je obiskala tudi medicinska sestra, ki je otrokom pokazala pravilno umivanje zob.

Redno smo obiskovali knjižnico ter si z veseljem izposojali knjige. Otroci so bili tudi pridni z pripovedovanjem zgodb za bralno značko. V skupini smo se veliko pogovarjali, preživeli čas na prostem, gibali v večnamenskem prostoru, peli in plesali. Praznovali rojstni dan in se veselili ob dobri glasbi. Pripravljali smo se za nastop na Bazarju, katerega ste si lahko ogledali preko poslane povezave. Dišalo je po piškotih, ki smo jih pekli in prodajali na bazarju. Naredili smo tudi okraske, ki smo jih ob koncu meseca tudi obesili na smreko v Deželi kozolcev.

V mesecu je potekal tudi Tradicionalni slovenski zajtrk, zato smo ta teden izkoristili tudi za obisk Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči.

Ob dnevu Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa so nas najprej obiskali šolski čebelarji, pri zajtrku smo se sladkali z domačim medom in maslom, po zajtrku pa zapeli pesem Čebelar ter zaplesali z maskoto Čebelice, ki smo si jo izposodili pri Dobrotah Dolenjske.

Zakorakali pa smo že v praznični december, kjer nas čaka praznično vzdušje, polno čarobnih dogodivščin ter lepih trenutkov.

Dostopnost