November smo začeli z počitnicami. Po počitnicah smo dokončali naša 3D drevesa in naredili igro mušnica, v katero otroci vtikajo vatirane paličice. Obiskala pa nas je tudi knjižničarka Mojca Nose, ki nam je povedala in zaigrala zgodbo Svetlane Makarovič, Polh si sposodi hruško.

Ker v oktobru na sprehodu nismo našli želodov, katere smo mislili posaditi, nas pa je v novembru presenetila Dorijanova mamica in nam jih prinesla celo vrečko. Tako smo posadili želode v korito in sedaj veselo čakamo, da bo ven pokukal kak mlad hrast.

Nato smo nadaljevali z mesečno temo Pod medvedovim dežnikom. Zgodbo smo večkrat prebrali, tako v knjižnici, kjer si pridno izposojamo knjige in opravljamo projekt Malček bralček, kot v igralnici, kjer smo na steno razobesile ilustracije, ob katerih so se tudi otroci čez dan večkrat ustavili. Pogovarjali smo se o pripravi živali na zimo in  se učili novo pesem (Kaj delajo živali pozimi).

Praznovali smo nekaj rojstnih dni in se razveselili, da so se nam pridružile mamice, ki so nam prebrale zgodbo, katero sta si z otrokom izbrala. Po zgodbi smo skupaj praznovali rojstni dan. Veselo smo rajali, prepevali, se fotografirali in slavljenec je naredil pecivo, katerega je nato odnesel domov.

18. 11. 2022 smo v vrtcu praznovali tradicionalni slovenski zajtrk. Zjutraj so nas obiskali mladi čebelarji in njihov učitelj Aleš, ki so nam predstavili orodje, ki ga uporabljajo pri svojem delu. Med zajtrkom pa nas je obiskala še Irena Dim, ki se je uredila v gospodinjo in pokazala kakšen čajnik so uporabljale gospodinje nekoč. Kasneje pa se nam je ob rajanju v večnamenskem prostoru pridružila maskota čebele, s katero smo skupaj zapeli Čebelarja in zaplesali ob glasbi Čukov.

Ves mesec smo vadili za posnetek, katerega ste si starši lahko ogledali na dan novoletnega bazarja. 

Konec meseca smo naredili okraske, s katerimi smo okrasili jelko v Deželi kozolcev. Starši lepo vabljeni, da si jo ogledate.

Dostopnost