Mesec november se je začel s počitnicami. Po počitnicah smo se vrnili polni elana, saj je bil pred nami veliki dogodek – priprava na bazar in naš prvi nastop. Naučili smo se dve novi pesmi, ki sta bili vključeni v glasbeno dramatizirano zgodbo Božični medvedek.
https://www.youtube.com/watch?v=F_hGq9D0vrI&t=106s

V jutranjem krogu smo dodali novo dejavnost – pozdrav soncu – kjer se umirimo, razgibamo, zadihamo in se pripravimo za nov dan.

Pred Tradicionalnim slovenskim zajtrkom smo spoznali iz česa je sestavljen in kje ter kako nastanejo sestavine tega zajtrka (kruh, med, maslo, mleko, jabolko). Zelo dobro smo spoznali slovensko čebelo – kranjsko sivko, saj smo obiskali Hišo Kranjske čebele v Višnji Gori. Pred samim zajtrkom so nas obiskali člani šolskega čebelarskega krožka in nam povedali, kako skrbimo za čebele in kako so čebele za nas pomembne. Po zajtrku smo imeli druženje v večnamenskem prostoru, kjer nas je obiskala maskota kranjska sivka (maskota Dobrote Dolenjske). Skupaj z njo smo zapeli in posneli Slakovo pesem Čebelar.

Začeli smo tudi s temo, ki nas bo spremljala tudi skozi december – Od zrna do kruha. Posejali smo žito, ki ga vsakodnevno opazujemo in zalivamo. Iz moke smo naredili piškote, ki smo jih prodajali na bazarju. V decembru pa bomo iz moke pripravili še marsikaj slastnega.

V novembru smo bili tudi likovno ustvarjalni. Pripravili smo okraske za Deželo kozolcev, kjer smo okrasili našo smrečico. Okraske smo pripravili tudi za našo smrečico v igralnici, ki nam bo krasila cel praznični december, ki se ga že zelo veselimo!

Dostopnost