V mesecu maju smo začeli s spoznavanjem vode. Spoznali smo njene lastnosti ter agregatna stanja v katerih jo lahko najdemo. Naredili smo kar nekaj poskusov s katerimi smo spoznali katere tekočine se mešajo z vodo in katere ne, kako lahko naredimo mavrico v vodi ter kako obarvamo bele papirnate brisačke. Otroci so pri izpeljavi poskusov zelo uživali in videti jim je bilo, da so željni novega znanja ter, da so poskusi zanimivo. Nekatere poskuse so nato tudi narisali na list papirja, da so si lažje zapomnili, kaj smo delali.

V tem mesecu smo praznovali en rojstni dan. Imeli smo klic z otroki iz Litve, kjer smo spoznali njihov kraj – Kanuas.

Pripravljati smo se začeli na zaključno prireditev. Učili smo se deklamacijo in pesem. Ker deklamacija govori o kruhu smo ga v vrtcu tudi spekli (Mehurčkast kruh). Otroci so z veseljem sodelovali pri pripravi. Likovno so upodobili delčke iz pesmi Kruhek.

Odšli smo na pohod na Okrog. Pot je hitro minila, otroci pa so vztrajno in pogumno korakali v hrib.

Reševali smo naloge iz Cicivesele šole, ter se pogovarjali o gledališču. Bolj podrobno smo se pogovarjali o bontonu v gledališču ter o tem, kaj delajo igralci v gledališču. Otroci pa so se tudi sami preizkusili v vlogi igralcev in so po skupinah ostalim zaigrali kratko predstavo. Nato smo se odpravili na lutkovno predstavo »Obisk«, v Lutkovno gledališče Ljubljana. Ker smo imeli po predstavi še nekaj časa, smo se podali na sprehod po Ljubljani – tržnica, Prešernov trg, Zmajski most, sprehod ob reki Ljubljanici ter ogled mostu »zaljubljenih« – most s ključavnicami. Udeležili smo se tudi poligona, ki so ga imeli pripravljenega v sklopu prireditve 16. mednarodnega festivala »Igraj se z mano« – prireditev namenjena vključevanju otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami v naš vsakdan.

Konec meseca smo imeli kolesarsko dopoldne, kjer so se otroci po šolskem igrišču vozili s skiroji in kolesi. Zelo so naju presenetili, ker vsi vozijo kolo brez pomožnih kolesc – bravo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost