Zgodba Vesoljsko popotovanje nas je spodbudilo, da smo se odpravili tudi mi raziskovati naš planet Zemlja. Odšli smo proti gozdu in na robu gozda še enkrat prebrali zgodbo Vesoljsko popotovanje. Odločili smo se, da bomo tudi mi postali raziskovalci kot v zgodbi deček Jan. Hodili smo po gozdu in najprej našli mravljišče. Z zanimanjem smo opazovali  in si poskušali predstavljati njihovo hišo. Pot smo nadaljevali po travniku.  Poslušali smo  glasove različnih malih živalic, jih poskušali odkrivati, vendar smo kmalu  ugotovili, da so zelo hitre in se spretno skrijejo pred nami. Tako smo na travniku  videli le majhnega pajka ter hroščka.

Prispeli smo do potočka. Tiho smo opazovali življenje v njem. Zapeli smo tudi pesmico o medvedku. Na poti proti vrtcu smo opazili bale, ki so jih naredili kmetje. V nas  je bila velika domišljija, zato so bale postali planeti in regratove lučke, vesoljski prah.

Ko smo prispeli do vrtca, smo obnovili, kaj vse smo videli. Skupaj smo ugotovili, da naš planet Zemljo sestavlja voda, gozd in travnate površine.

Bilo je zelo zanimivo in poučno.

Vesna Škarja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost