Začeli smo z deževnim aprilom. Ni nam ušlo tudi to, da smo veselo skakali po lužah. Otroci so bili navdušeni in presrečni. V mesecu smo spoznavali barvito pomlad. Spoznali smo primarne in sekundarne barve (otroci so se prosto umetniško izražali v mešanju primarnih barv iz katerih so dobili tudi sekundarne). Veliko smo opazovali okolico, naravo, predvsem na sprehodih, kjer so otroci uživali na svežem zraku in v gibanju. Zgodba »Kakšna barva je pomlad?« je otroke še bolj pritegnila k samemu opazovanju okolice. Veliko smo preživeli na prostem in v gibanju tako na travniku, kot že omenjeno na sprehodih in v samih prostorih vrtca.

V igralnici smo naredili tudi tri poskuse – obarvanje narcise, poskus s smarties bonboni, kjer je postala prava čarobna barvna mavrica ter pretakanje barve skozi papirnato brisačo. Otroci so radovedno opazovali, kaj se je z barvami dogajalo.

Praznovali smo tudi rojstni dan treh otrok, kjer je bilo prisotne veliko dobre volje, plesa, petja, nekaj pa tudi sladkanja. Za veliko noč smo pobarvali jajčka s pomočjo zeljne glave, na njih pa z beljakom prilepili sliko iz serveta, ter ga položili v zajčka, ki so ga prav tako otroci sami naredili. Prav tako smo s saditvijo sivke v korita obeležili Dan zemlje.

Uspešno sodelovali tudi v natečaju Spodbujamo prijateljstvo, katerega plakat ste videli v garderobi in natečaju Uhu, za katero je skupina izdelala konjušnico in pobarvala kravo.

Seveda v tem mesecu ni manjkalo igre, prebrane dobre knjige s strani vzgojiteljice in knjižničarke prav tako pa tudi obnovljene zgodbe s strani otrok.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost