V okvirju projekta Pasavček smo cel mesec namenili spoznavanju poklica policist in varnosti na cesti. Ker smo največkrat udeleženci v avtu kot sopotniki, smo dali velik poudarek na pravilnem privezovanju v avtomobilu in preverjanju le tega. Da smo imeli večjo motivacijo, je naš pasavček potoval od otroka do otroka (ker je otrok veliko, pasavček še potuje), kjer je preživel popoldan pri njem doma, otrok pa je skozi risanje pokazal kaj sta počela.

Organizirali smo si, da smo dan preživeli v Minicityu. Avtobus nas je odpeljal v Ljubljano v Minicity, kjer  smo si ogledali vse v okvirju prometa (postali smo avtomehaniki, policisti, gasilci, strojevodje, si ogledali vrste vozil…)

Veliko smo hodili  na sprehode in si pogledali prometne znake. Tudi v igralnici smo se veliko igrali z vozili in prometnimi znaki in jih utrjevali. Naredili smo si poligon, kjer smo s kolesom premagovali ovire in upoštevali prometne znake. Iz odpadnih škatel smo si naredili traktorje in v vrtcu organizirali   prometni dan, kjer smo si najprej ogledali lutkovno predstavo v izvedbi vzgojiteljic z naslovom: Volkec in promet, nato pa smo povabili mlajšo skupino Zvezdice, da so z nami odšli na sprehod, kjer smo jim pokazali, kako se pravilno prečka cesta in na kaj moramo biti pozorni v prometu. Na koncu dejavnosti je vsak otrok dobil domov pobarvanko. Tisti otroci, ki so bili vsakodnevno privezani na poti v vrtec, pa so dobili tudi tatu pasavčka.

Vesna Škarja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost