Mesec april je bil v naši skupini zelo zanimiv. Podali smo se v projekt Pasavčka, kjer smo otroke spodbujale, da so se v avtu privezovali z varnostnim pasom. Naučili smo se pesem o Kresnički (J. Bitenc) ter se pogovarjali o odsevnih pripomočkih, ki jih potrebujemo ob sprehodu v temi. Pogovarjali smo se o prometnih znakih ter bolj podrobno spoznali semafor. Igrali smo se gibalno igro semafor, kjer so se morali otroci glede na barvo kartončka gibati (rdeča-stoj, rumena – tek na mestu, zelena – tek). Otroci so pri dejavnosti zelo uživali ter dobro spoznali, kaj pomeni katera barva na semaforju. Igrali smo se družabne igre Pasavček gre v šolo in Krki, ne jezi se. Pri igrah so bile postaje, ki so imele različne naloge, ki se dotikajo prometa. Pri Pasavčku so otroci dobivali vprašanje, ki so se dotikala varnosti v prometu. Odpravili smo se tudi na izlet v Minicity, kjer so otroci izvajali dejavnosti vezane na promet. Nato smo se podali na sprehod po Šentrupertu z namenom, da posnamemo najbolj značilne znamenitosti našega kraj. Posnetek bomo uporabili za predstavitev našega kraj otrokom iz Litve. Odpravili smo se tudi v gozd, kjer smo se razgibali, izdelovali hišice iz naravnih materialov ter raziskovali gozd. Nabrali smo gozdni material s katerim smo nato okrasili velikonočna jajčka. Najbolj pričakovan trenutek je sledil sredi meseca, ko smo se odpravili na plavalni tečaj. Otroci so na plavalnem tečaju zelo uživali. Vsega so bili zelo veseli, zelo radi so delali in se zabavali v vodi. Najbolj ponosne smo pa na to, da so vsi otroci osvojili morskega konjička.

Konec meseca smo ob praznovanju dneva zemlja, ki je sicer 22. 4. 2022, posadili rastline, sivko in mednosnosne rastline, ki bodo našim čebelam omogočale preživetje in s tem ohranjanje življenja. Korita, kamor smo posadili rastline, smo tudi pobarvali. Korita bodo krasila vrtčevsko ograjo na igrišču.

Praznovali smo tudi rojstne dneve. V tem mesecu so praznovali trije otroci.

Obiskali smo tudi knjižnico Pavla Golie Šentrupert kjer smo imeli bibliopedagoško uro. Ga. Mojca Nose je otrokm predstavila pravljico Stara hiša št. 3. Zgodba je bil predstavljena na zanimiv in kreativen način – zgodba iz kovčka.

Mesec je bil zanimiv, zabaven in pol dogodivščin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost