V začetku meseca marca smo pri ježkih praznovali tri rojstne dneve. Dašin rojstni dan smo slavili ob slikanici Žur in Lila ter se igrali gibalno igro Psički v hišice. Ajda in Rebeka pa sta v vrtcu slavili na isti dan. Prebrali smo zgodbo Muca copatarica ter Janko in Metka, po zgodbi pa je sledilo veliko rajanje v večnamenskem prostoru, kjer nam je nekoliko ponagajala tudi nagajiva muca in odnesla naše copatke. K sreči navihani ježki znamo zapeti in ob glasbi zaplesati kar nekaj plesov, s čimer smo si prislužili svoje copatke nazaj.

Obdarili pa nismo le novopečene triletnice, pač pa tudi starše, ki imajo v mesecu marcu svoje praznične dni. Ob dnevu žena in materinskem dnevu smo mamice razveselili z rožico iz tulca ter svečnikom iz modelirne mase z odtisom dlani, očete pa smo ob dnevu mučenikov presenetili z igrivo voščilnico in lepim sporočilom. Ker je v našo deželo prišla pomlad, smo izdelali tudi nekaj igrivih čebelic in metuljev z različnimi likovnimi tehnikami ter okrasili večnamenski prostor ter okna v igralnici. Ustvarjanju smo posvetili kar nekaj časa v tem mesecu, se pri tem zabavali in se urili v finomotoričnih spretnostih.

Slavili smo prvi pomladni dan ter se po igrani predstavi z lutkami v izvedbi vzgojiteljic pogovarjali o pomladnih cvetlicah in pomladnih barvah. Na travnik smo odšli iskat pomlad, naučili pa smo se tudi novo pesem Mali zvonček, ki smo jo spremljali ob spremljavi lastnih in malih instrumentov ter pesem poslušali ob igranju na flavto. Prebujanje pomladi smo opazovali tudi v gozdu, kjer smo se igrali dvakrat, več o zabavi v gozdu pa si lahko preberete na naslednji povezavi: http://www.vrtec-sentrupert.si/2022/04/06/prva-gozdna-raziskovanja-malih-jezkov/.

V sklopu občinskega projekta je potekala čistilna akcija, ki smo se je udeležile vse vrtčevske skupine. Ježki smo se tako podali na pot po Šentrupertu in sprehajalne poti očistili nepotrebne nesnage, v zahvalo pa smo od župana prejeli piškote ter sok za sladkanje.

Kot vsak mesec smo se tudi v marcu ob torkih igrali, gibali ter urili motorične spretnosti v večnamenskem prostoru. Dvakrat smo obiskali šolsko knjižnico kjer nam je Marta prebirala pomladne zgodbe ter nam omogočila, da smo si navihani Ježki izposodili slikanice za domov.

Za nami so prijetni dnevi, ki smo jih preživeli zelo pestro in igrivo, zelo pa se veselimo novih podvigov in raziskovanj v naravi, ki nam jih prinaša pomlad. 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost