Sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v okviru Javne agencije RS za varnost prometa vodi in koordinira projekt Pasavček, ki v Sloveniji poteka že od leta 2005. Osnovni namen projekta Pasavček je spodbuditi dosledno in pravilno uporabo otroških varnostnih sedežev in pripetost otrok med vožnjo. Slogan projekta je Red je vedno pas pripet.

Tudi v tem vrtčevskem letu sodelujemo v projektu Pasavček, Medvedki in Labodi.

Od 4. 4. – 10. 4. 2022 bomo še posebno namenili času varnosti v prometu. Vsako jutro bomo z otroki beležili pripetost v avtomobilu. Pri tem bodo otroci dobili štampiljko. Domov bodo prinašali tudi maskoto, pasavčka, katerega namen je, da opozarja, da je otrok med vožnjo pripet. Pasavčka namestite na varnosti pas in tako postanete bolj pozorni na pripetost otroka.

Prosimo vas za sodelovanje in se skupaj z otroki prevežite v avtu, saj vemo, da smo otrokom največji vzorniki in nas otroci radi posnemajo.

Otroci in mladostniki so namreč najpogosteje udeleženi v prometnih nesrečah, v katerih utrpijo tudi najhujše posledice. Z dosledno pripetostjo otrok med vožnjo, bi lahko tveganje izredno zmanjšali in tako našim otrokom zagotovili varnost ter brez skrbno uživanje v vožnji. Čeprav se zdi, da se nam na krajših poteh ne more zgoditi nič in zato večkrat varnostni pas »počiva« poleg nas, se velikokrat zgodi, da se ravno najhujše nesreče zgodijo blizu doma.

Zavedati se je potrebno, da varnostni pas rešuje življenje. Nikoli se tako ne mudi, da z varnostni pasom ne bi zavarovali otrok in sebe.

BODIMO ODGOVORNI IN POSKRBIMO, DA BO VARNOST NA PRVEM MESTU.

Več informacij o samem projektu lahko najdete v knjižici Red je vedno pas pripet (pdf).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost