MAREC PRI LABODIH

V mesecu marcu smo se posvetili spoznavanju družin. Spoznavali smo različne vrste družin, razvrščali družinske člane v družinske hišice. Naučili smo se nekaj pesmic o družini. Igrali smo se gibalno igro »Hišice«, risali družinske člane ter se igrali igro vlog – družina.

Izdelovali smo majhne pozornosti za 8. , 10. in 25. marec. Ogledali smo si posnetek kako se razvija otrok v maternici ter prebrali kar nekaj knjig na temo družina.

Praznovali smo kar pet rojstnih dni ter 1. pomladni dan.

Po dolgem času smo obiskali gozd, kjer so otroci zelo uživali. Otroci so usvajali velikostna razmerja –  veliko, majhno, šteli, raziskovali, vlekli veje, se dogovarjali pri izgradnji hišice, prepoznavali gozdne cvetlice s pomočjo kartončkov Cvetončkov.

Dijakinja Karin je imela 3 maturitetne nastope. Otroke je naučila ples ob rojstnem dnevu, z njimi spoznavala narciso ter jih vodila pri ustvarjanju ter na poseben in zanimiv način prikazala potek kosila.

Obiskali smo šolsko telovadnico, to je otrokom v veliko veselje, saj imajo tam veliko prostora in se lahko bolj sproščeno in svobodno gibajo. Igrali smo se različne igre, vlečenje vrvi, preskakovanje kolebnice, utrjevali vodenje žoge, se gugali na vrveh in plezali po premikajočih lestvah. Zadevali so žogo v koš ter se urili v pravilnem podajanju in lovljenju žoge. Bili pa smo tudi na vrtčevskem igrišču.

Izvedli smo pohod za mali sonček. Iz vrtca smo se odpravili proti Škrljevem in naprej v Drago. Na koncu vasi Draga smo po kolovozni poti odšli proti Kamnju. Pri Marcelu smo imeli postanek, otroci so  pojedli malico, popili sok in vodo ter se poigrali. Nato smo pot nadaljevali proti Šentrupertu. Udeležili vseslovenske čistilne akcije, kjer smo ob cesti in v gozdu pobirali smeti v smeri Škrljevega in Vesele Gore. Na Veseli Gori smo imeli tudi malico, ki nam jo je priskrbela Občina Šentrupert.

Ob koncu meseca smo začeli s projektom Pasavček, kjer bodo otroci seznanjeni o tem, kako pomembno je, da se v avtomobilu privežejo s pasovi ter sedijo v, za njih, primernih avto sedežih. Poleg tega se bomo pogovarjali o pravilnem vedenju na cesti, prepoznavali prometne znake in učili pesem o prometu – projekt nadaljujemo v mesecu aprilu.

Mesec marec je hitro minil. Imeli smo veliko različnih dejavnosti. Veliko smo bili na svežem zraku in se gibali v šolski telovadnici, kar je za otroke najbolj pomembno.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost