Mesec marec, pravimo mu tudi mesec družine. Tudi v skupini smo ta mesec velik poudarek posvečali družini.  Pogovarjali smo se o svojih najbližjih, jih poimenovali, prepoznavali preko slik. Skozi zgodbo Moja družina, ki so jo spoznali preko gledališča kamišibaj so se seznanili, kdo vse je lahko del družine. Prav tako smo tudi naredili hiško iz naravnih materialov, v katero je vsak otrok narisal člane svoje družine.

Prav posebno pozornost smo namenili mamicam in vsem ženam. Seveda pa nismo pozabili tudi na očete ob njihovem prazniku – dnevu mučenikov. Otroci so v izdelavi vseh izdelkov uživali, najbolj veseli pa so bili, ko so jih podarili svojim najbližjim.

V tem mesecu pa nismo samo ustvarjali, veliko smo preživeli tudi na prostem, na svežem zraku, z veliko gibanja, saj nam je bilo vreme zelo naklonjeno.

Pozdravili smo pomlad, okrasili večnamenski prostor, kjer lahko vidite naše mavrične oblake. Prav tako smo se odpravili na malo daljši sprehod– skozi gozd vse do Vesele Gore, ki smo ga vključili v projekt Malega sončka.

V sklopu občinske čistilne akcije smo se napotili tudi po okolici Šentruperta in pobrali smeti, ki so nam prekrižale pot.

Ker sodelujemo v projektu »Ti meni danes, jaz tebi jutri«, smo naredili menjavo igrač s skupino Medvedki. Odzivi otrok so bili zelo različni.

Veliko smo preživeli na vrtčevskem igrišču. Igrali se z različnimi igračami, ustvarjali v peskovniku, tekli na prostem.  Spoznali smo senzorno sobo, se umirili ob senzorni luči in poslušanju zgodbe, kasneje pa tudi ob igri s senzornimi igračami.

Ob koncu meseca smo obiskali še gozd v Kamnju, kjer smo spoznavali spomladanske cvetlice preko knjižice Kartončki cvetončki, kjer smo tudi naredili že uvod v naslednjo mesečno temo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost