V mesecu februarju smo v skupini namenili veliko časa kulturi.  Spomnili smo se na našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Bolj podrobno smo si ogledali njegovo delo Povodni mož, ga prebrali, si ogledali animirani film ter zaplesali na Urškin ples. Naredili smo si plakat in tako obeležili 8. februar- kulturni praznik.

V tem mesecu smo spoznavali poklic pisatelj/ilustrator. Najprej smo ugibali, kaj dela pisatelj. Dobili smo zelo zanimive odgovore. Ko smo spoznali, da pisatelj piše knjige, smo odkrivali, kje knjige najdemo. Obiskali smo šolsko knjižnico in si jo s pomočjo knjižničarke podrobneje ogledali. V vrtcu smo nato uredili vrtčevsko knjižnico. Določili smo knjižnična pravila, jih narisali ter nalepili na steno. Vsako jutro smo  v njej pripovedovali zgodbe. Naredili smo si poseben stol, ki smo ga poimenovali Pripovedovalni stol.

Pogovarjali  smo se o pisateljici in ilustratorki Lili Prap. Prebrali smo nekaj njenih del. Ogledali smo si tudi njene risanke in njene ilustracije.

Odkrivali  smo, kako je sestavljena knjiga. Izdelali smo si recikliran papir. Skupaj smo ob pomoči treh sličic razvijali zgodbo.  Otroci so podajali ideje in tako se je razvijala prava zgodba. Zgodbo smo zapisali  na računalnik  in si v zbornici ogledali tiskalni stroj, ki naj je zgodbo natisnil.  Zgodbi smo nato dodali še ilustracije in liste zvezali. Nastala je prava knjiga. Skupaj smo še določili naslov zgodbe, ki se glasi: Muca Mika in skleda mleka.

Praznovali smo tudi nekaj rojstnih dni, kjer smo prepevali, plesali in se igrali.

En dan smo namenili tudi pobiranju smeti. Zjutraj smo se odpravili proti Škrljevem in z rokavicami pobrali smeti ob cestah in bližnjih travnikih.  Tako smo poskrbeli, da bo naša zemlja in oklica vsaj malo bolj čista.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost