V februarju smo v skupini Zvezdic spoznavali svojo državo, njene znamenitosti,… Skozi različno literaturo, medije, smo spoznali slovenske simbole (zastavo, denar, himno, jezik). Otroci so pridno prinašali v vrtec slike iz različnih izletov, s pomočjo katerih so ob razlagi in pogovoru razvijali jezik in oblikovanje povedi. Skozi fotografije iz različnih koledarjev, smo spoznavali pokrajine, običaje, obrti. Prav tako so se urili v rezanju s škarjami ob rezanju slik iz koledarjev, katere smo prilepili na omare v igralnici.

V tem mesecu smo velik poudarek namenili tudi slovenskem kulturnem prazniku – prazniku dr. Franceta Prešerna. Otroci so spoznali ključne podatke ob tem prazniku, sami iz odpadnega materiala izdelali dr. Franceta Prešerna, vsak pa je tudi naredil svojo slovensko zastavo.

Na globusu Zemlje smo si ogledali kje Slovenija leži, ter podrobno proučili zemljevid Slovenije. S pomočjo Kokoške Velikanke smo prepotovali skozi Slovenijo, katera je bila lepo predstavljena preko gledališča kamišibaj.

V večnamenskem prostoru smo se seznanili z ljudskimi plesi ter se enega tudi naučili – Ob bistrem potoku je mlin. Igrali smo se različne ljudske igre (Abraham ma sedem sinov; Pleši, pleši črni kos; Gnilo jajce, Bela bela lilija.).

V tem mesecu smo se zelo razveselili Nežine vrnitve nazaj v skupino. Praznovali smo tudi rojstne dni od Urbana, Aylin in Neže.

Vreme nam je bilo naklonjeno, zato smo tudi veliko časa preživeli zunaj, na svežem zraku. Naredili smo tudi čistilno akcijo, kjer smo očistili gozd, kjer se s skupino včasih odpravimo in uživamo na prostem in v naravi.

V mesecu smo sodelovali tudi v projektu Spodbujamo prijateljstvo. Na to temo smo prebrali različne zgodbe o prijateljstvu, se veliko pogovarjali in spletli prijateljsko mrežo.

Konec meseca pa smo praznovali tudi pust. Žal je potekal ravno med zimskimi počitnicami zato je kar nekaj otrok bilo na ta dan odsotnih, a vendar vsi tisti, ki so bili so skušali pregnati zimo v različnih pustnih kostumih in z glasnim ropotanjem.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost