Na začetku meseca januarja smo imeli še malo prazničnega vzdušja. Nekaj časa smo posvetili izrezovanju oblik in sestavljanje le teh v pravilnem zaporedju, da je prišla smiselna celota. V nadaljevanju smo se pogovarjali o našem vrtcu. Kje je bil prej, koliko imamo oddelkov, katere vzgojiteljice so v določeni igralnici, kdo je vodja in kdo ravnatelj. Otroci so na začetku, z barvicami, narisali kaj radi delajo v vrtcu. Nato so vrtec naslikali s tempera barvami. Naredili smo maketo vrtca. Otroci so se preizkusili v vlogi arhitektov, saj so maketo nato prerisali na list. Bili pa so tudi gradbeniki, saj so iz odpadne embalaže po skupinah naredili svoje vrtce. Delo jim je šlo zelo dobro od rok in kar je še bolj pomembno, pri tem so zelo uživali. Pokazala se je njihova sposobnost sodelovanja, dogovarjanja, kreativnosti in iznajdljivosti. Seveda smo se naučili tudi himno vrtca. Ker ima naš vrtec za simbol čebelico, so se otroci podali v svet šivanja. Vsak si je sešil svojo čebelico. Večina jih je to delala prvič in bili so zelo spretni. Nekateri so se nad šivanjem zelo navdušili. Izdelki so prekrasni. Proti koncu meseca smo imeli video klic z našimi prijatelji iz Litve. Otrokom smo predstavili naš vrtec. Zapeli smo našo himno ter jim pokazali posnetek našega vrtca, ki smo ga pripravili za njih.

Ker se v mesecu februarju odvijajo zimske olimpijske igre, smo nekaj časa posvetili tudi tej temi. Pogovarjali smo se o pomenu simbola olimpijskih iger in spoznali nekatere zimske športe. Pomirili so opremo smučarja in smučarskega skakalca. Našteli smo nekaj slovenskih smučarjev in skakalcev ter izvedli tekmo s papirnatimi smučmi.

Imeli smo gibanje v večnamenskem prostoru. Pripravili sva jim različne gibalne postaje, poligon in tudi tekmovanje. Otroci se zelo radi gibajo. To jim poskušamo tudi omogočiti.

Hodili smo na krajše in daljše sprehode. Se drsali na ledu in tekali po kolovoznih poteh.

V jutranjem krogu smo pričeli z dvema novima dejavnostma, umirjanje ob klasični glasbi ter pozdrav soncu. Na ta način se otroci nekoliko umirijo in se bolj skoncentrirajo na nadaljnje delo.

Otroci so se malenkost spoznali s črkami. Jih tipali, iskali v besedah, zlagali črke iz sličic in tako dobili besedo.

Praznovali smo en rojstni dan in tako dobili prvega šestletnika.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost