Pa je še en, res prijeten mesec za nami. Zdravi smo vstopili v januar in ga prav tako tudi zaključili. Bolezen smo odmislili in se posvetili temi, ki smo jo nadaljevali iz decembra.  Prvih štirinajst dni smo se pogovarjali še o vesolju, zadnja dva tedna pa smo posvetili pozornost našim dinozavrom.

VESOLJE

Ostalo nam je še kar nekaj stvari, ki smo se jih lotili v januarju. Ogledali smo si globus Zemlje in se seznanili, kaj pomenijo barve na njem, kje na Zemlji živimo mi,.. Naredili smo si pravi vesoljski smoothi ter se z njim tudi posladkali. Podrobneje smo še spoznali astronavte in rakete. Na željo otrok smo naredili dva poskusa: vulkan, raketa (soda bikarbona in kis). Poigrali smo se z raketami (slamica v slamici ter balon na vrvici). Ogledali smo si daljnogled, pogledali skozenj in opazovali kaj se dogaja okoli nas. Umetniško smo ustvarjali z lepljenjem likov – raketa. Preko projektorja smo si ogledali dokumentarno oddajo o vesolju ter gledališko predstavo Zvezdico zaspanko. Temo smo zaključili tako, da smo iz modelirne mase naredili planete, jih ustrezno pobarvali ter umestili v vesolje.

DINOZAVRI

V drugi polovici meseca pa smo se začeli pogovarjati o dinozavrih. Otroci so bili nad temo zelo navdušeni. To so kazali z različnimi igračami, ki so jih prinesli od doma, oblačili ter s samimi dejavnostmi, ki smo jih delali v skupini. Skozi različno literaturo smo spoznali dinozavre. Spoznali smo kakšni so, kje so živeli, kako so izumrli, kaj so nam pustili,.. Spoznali smo tudi kaj so asteroidi, rastlinojedci, mesojedci. Primerjali in iskali podobnosti z različnimi živalmi, ki živijo še danes. Prav tako smo si ogledali risanko Gregor in dinozavri, naredili dinozavrovo čeljust, vsak je tudi naredil svojega čarobnega dinozavra preko tehnike: trganka in lepljenka. Ob koncu meseca pa smo podrobneje spoznali še fosile, jih otipali, ter tudi sami naredili svoj fosil (odtis dinozavra v slano testo).

V tem mesecu smo se tudi veliko gibali, plesali ter šli tudi na sprehod. V skupini nam je delala družbo tudi praktikantka Ines Zgonc.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost