Praznično smo zakorakali v december, a nismo izpustili načrtovane teme. Povezali smo ju med sabo in si naredili prav čarobno vesoljsko igralnico. Okrasili smo jo z lučkami, planeti, zvezdami, raketo, na sredo pa postavili tudi jelko, katero smo okrasili z okraski, katere smo naredili sami. Vsak otrok je tudi izdelal voščilnico za svoje starše, me pa sva poskrbeli za okrasek, kateri bo/je lahko imel prav poseben prostor na domači jelki.

V decembru nas je obiskal tudi dedek Mraz, ogledali smo si čarobno predstavo, praznovali Liin rojstni dan in si ustvarili čudovito popoldansko druženje s starši. Prav tako pa smo izkoristili tudi prvi sneg, katerega smo se zelo razveselili.

Za raziskovanje vesolja smo najprej uporabili KWL tabelo. Z le-to smo ugotovili kaj o vesolje že vemo in kaj želimo izvedeti. Prebrala sem jim zgodbo »Moja prva knjiga o vesolju«, avtorja R. Farkas s pomočjo katere nam je postalo vesolje nekoliko bližje. Z uprizarjanjem razbitja kamna smo spoznali kako so nastali različni planeti. Planete smo poimenovali, med sabo primerjali po velikosti in barvi ter jih risali na steno. O planetih smo se še veliko pogovarjali, otroci vsakodnevno sprašujejo kateri planet je kateri, da smo mi na zemlji in da je pri soncu zelo vroče. Skozi igro smo prav tako spoznali, kdaj je na zemlji dan in kdaj noč.

Temo smo nadaljevali z astronavti, kjer smo spoznali kdo so in kaj počnejo. Spoznali smo oblačilo in se prelevili v čisto ta prave astronavte.

Spoznali smo, da astronavti potujejo v vesolje s pomočjo rakete, katero temo smo v decembru načeli in jo bomo nadaljevali še v januar. Dokončali bomo naši dve raketi. Prav tako pa smo naredili tudi poskus z balonom, kjer smo ugotavljali, kako hitra je lahko raketa.

Ostalo nam je še veliko odprtih vprašanj, raziskovanj in dejavnosti o vesolju, na katere bomo skušali odgovoriti in ugotoviti v januarju, saj je bil december čisto prekratek za vse.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost