V mesecu decembru je bila v naši skupini doma pravljica. Vsako jutro smo namenili branju zgodb s pomočjo lutke in pravljičnega ogrinjala, pripovedovali pa smo jo  tudi v obliki kamišibaja. Po prebrani zgodbi smo skupaj obnavljali zgodbo in se pogovarjali o njej. Velik poudarek smo dajali, da pravljico poslušamo mirno in zbrano, v pomoč pa nam je bila lutka »teta Fani«. Da ni bila naša lutka »teta Fani« sama, smo ji izdelali prijatelje iz odpadnih nogavic. Ob prosti igri smo se igrali z različnimi  lutkami in pripravljali lutkovne predstave.

Na začetku meseca smo tudi okrasili svojo igralnico in ob tem prosili svoje babice in dedke za pomoč. Tako smo se eno torkovo popoldne dobili skupaj v vrtcu, kjer smo spekli jabolčno pito in naredili nekaj okraskov. Na koncu smo imeli kratko čajanko, kjer smo pojedli jabolčno pito in spili božični čaj.

Ker se je bližal božični čas, čas dobre besede in stiske rok, smo se odločili, da bomo skupaj napisali pismo za Dom starejših občanov Trebnje in starostnikom tako poskušali polepšati dan z našim pismom in božično zvezdo.

V mesecu decembru sta nas obiskala dva dobra moža, Miklavž in Dedek Mraz. Prvi nam je  pod smrečico pusti majhno sladko pozornost, drugi pa nas je obiskal v vrtcu, kjer smo si najprej ogledali predstavo z naslovom  Čigavo je darilo? v izvedbi družinskega gledališča Kolenc. Sledilo  je presenečenje v igralnici, kjer nam je pustil darila in nas nato še obiskal v igralnici. Skupaj smo se mu zahvalili, mu zapeli pesmi in se z njim slikali.

Sodelovali smo tudi v natečaju Božičkova pošta, kjer so otroci skupaj s starši napisali dobro delo in ga poskušali tudi opraviti doma. V vrtcu smo listke nalepili na smreko iz papirja in nastala je prava božična smreka z okraski. Za nagrado smo dobili brezplačno predstavo Lutkovnega gledališča Ljubljana z naslovom Najprisrčnejši velikan, kjer smo si jo ogledali preko računalnika. Ogledali smo si tudi nekaj božičnih risank in tako se še bolje pripravili na  praznike. Tudi likovno smo veliko ustvarjali, risali s svečo in tempera barvo  ter izdelali voščilnice.

Skozi cel mesec smo si poskušali pričarati pravljični čas, zato smo  velikokrat poslušali božične pesmi, ob njih plesali in se gibalno izražali. Opravili smo tudi zimski pohod za Malega sončka.

Na koncu meseca smo še skupaj izdelovali piškotne snežake, kjer smo  najprej pripravili sestavine, nato jih tehtali, zmešali in izdelali slastne snežake.

V tem mesecu smo tudi praznovali prvi rojstni dan. Skupaj smo prepevali, se fotografirali ter se sladkali.

Bil je res pravljično sladki mesec!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost