Mesec december, mesec čarobnosti, iskrenosti in prijateljstva.

Tudi v naši skupini smo si pričarali čarobnost. Najprej smo si okrasili igralnico in garderobo. Otroci so izrezovali in izdelovali okraske. Najbolj so uživali pri postavitvi in okrasitvi smrečice, ob tem smo zapeli tudi zimske pesmi. Mesec smo nadaljevali z zgodbo Snežinka Zinka. To je zgodba o zelo lepi snežinki. Njeno zavedanje o tem, da je lepa, jo je tako preslepilo, da ni želela drugih snežink za prijateljice. Na koncu je ostala sama, na smetišču in se šele takrat zavedala, kako lepo je imeti prijatelje.

Po prebrani zgodbi smo se z otroki pogovarjali po pomenu lepega vedenja med seboj in tem, da vse otroke sprejmemo v igro. Kako pomembno je, da ne odrivamo drug drugega in da pri prepiru uporabimo besede in ne rok, nog ali kakšnih predmetov. Otroci so si tudi podeljevali »super moči«, ki so si jih razdelili s pomočjo kartic. Pomembno je bilo, da kartico dobi res tisti otrok, za katerega je »super moč« značilna in ne zato, ker je njegov prijatelj.

V jutranjem krogu so otroci izžrebali kartico, na kateri je naslikan simbol, otroka, ki sta dobila isti simbol sta se morala skupaj igrati, sedet za mizo in držati v koloni na sprehodu. Na tak način smo želele, da se otroci med seboj povežejo in da niso vedno isti otroci skupaj. Seveda je bilo na začetku nekaj težav, vendar so se otroci na to navadili in so kartice že pogrešali če jih nismo uporabljali.

Ker je zapadlo tudi nekaj snega so se otroci igrali na snegu, dričali po vrtčevski strmini, izdelovali sneženega moža, se kepali in izdelovali trdnjave. Na snegu res uživajo.

Otroci so si ogledali gledališko predstavo z naslovom, Čigavo je darilo?, v izvedbi družinskega gledališča Kolenc. Ob koncu predstave jih je presenetil tudi dedek Mraz, ki so ga bili otroci zelo veseli.

Izdelovali smo voščilnice tako za svoje družine kot tudi za ostale skupine in zaposlene v naši šoli oz. vrtcu.

Za praznični izlet z vlakom, smo v dopoldanskem času spekli nekaj piškotov. Otroci zelo radi sodelujejo pri peki.

Praznovali smo 1. zimski dan. Najprej smo odšli na sprehod, kjer smo opazovali naravo (drevesa, travnik, pojave na travniku, živali). Nato smo prebrali zgodbo Nekega zimskega dne, sledilo je izdelovanje plakata z značilnostmi zime. Na koncu so otroci še naredili zimsko drevo.

Proti koncu meseca smo prebrali še zgodbo, Hanina božična želja in se ob tem pogovarjali o željah, ki jih ne moremo kupiti in jih prijeti v roke. Ja, otroci so kar nekaj časa razmišljali o tem, kakšno bi bilo to darilo.

Prebrali smo tudi zgodbo Malala in čarobni svinčnik. Zgodba da otrokom vpogled v to, kako nekje živijo otroci in, da nimajo povsod vsega, kar si zaželijo.

S takimi zgodbami, želimo otrokom pokazati, da jim je lepo, da imajo vsega dovolj in da nekje živijo otroci toliko stari kot so oni, ki vsega tega nimajo.

Konec leta, pred počitnicami, smo pripravile mini božično zabavo z glasbo, petjem in plesom.

Želimo vam čudovite praznike. V letu, ki prihaja pa mnogo dobrega, zdravja, sreče in osebnega zadovoljstva. Naj bo leto 2022 čarobno in uspešno.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost