Leto je naokrog in tako kot vsako leto novembra, smo tudi letos, v vrtcu Čebelica, obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk – medeni zajtrk.

Letos nekoliko drugače, saj smo se skupine prijavile na eno izmed aktivnost, ki nam jo je pripravila Čebelarska zveza Slovenije. Tako smo Ježki, Zvezdice, Medvedki in Labodi zapeli pesem Slavka Avsenik, Čebelar, ob spremljavi harmonike, na katero je zaigral Lovro Nemec.

V skupini Zvezdice smo ta dan naredili prav poseben. Že ob zajtrku smo se seznanili z dobrotami, ki so nam jih pripravili lokalni pridelovalci (domače maslo, med, mleko) in kruh, ki so nam ga spekli šolski kuharji. Ob lepem pogrinjku in dobri hrani so se naši trebuščki napolnili z domačimi dobrotami. Za lažjo predstavo otrok, kako pridobimo med, smo si ogledali dokumentarno oddajo. Ob otroški literaturi smo si ogledali še slike in kaj zanimivega prebrali. Iz ponujene literature so otroci izbrali njim najljubšo zgodbo Čebeljnjaček, avtorice Urške Vinder, ter jo skupaj prebrali. Za zaključek dejavnosti je še vsak otrok iz odpadnega materiala naredil svojo čebelico, ter jo z veseljem odnesel domov. Seveda smo dopoldne zaključili z veliko dobre volje, petja pesmi in plesa.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost