V novembru smo Zvezdice bile obarvane že čisto praznično. Ta čarobni čas nas je nekoliko prehitel, tako da smo mesečno temo o vesolju izpustili. Ker se mi zdi tema o vesolju za otroke zelo zanimiva, jo bomo izvedli v drugem mesecu.

November smo nekako začeli z zaključkom naše predhodne teme – Moj kraj – Šentrupert. Maketo ste si lahko ogledali v večnamenskem prostoru.

Obiskala nas je tudi medicinska sestra, ki je otrokom približala poklic zdravnika, ter jim skušala  premagati strah pred njimi. Ob drugem obisku medicinske sestre pa smo obnovili temo, ki smo jo Zvezdice spoznale že v septembru, ko smo se pogovarjali o našem telesu. Otroci so skozi igro in slike spoznavali in prepoznavali dele teles.

V mesecu smo redno obiskovali knjižnico ter si z veseljem izposojali knjige. Otroci so bili tudi pridni z pripovedovanjem zgodb za bralno značko. V skupini smo se veliko pogovarjali, preživeli čas na prostem, gibali v večnamenskem prostoru, peli in plesali. Praznovali rojstne dni in se veselili ob dobri glasbi. Pripravljali smo se za nastop na Bazarju, katerega ste si lahko ogledali preko poslane povezave. Dišalo je po piškotih, ki smo jih pekli in prodajali na bazarju ter okraskih, ki smo jih iz slanega testa spekli ter ob koncu meseca tudi obesili na smreko v Deželi kozolcev.

V skupini smo se naučili dve novi pesmi, ustvarjali z plastelinom, slanim testom, voščenkami, tempera barvami, lepljenjem na podlago,..

Praznovali smo tudi Tradicionalni slovenski zajtrk, zapeli pesem Čebelar, posvetili dan čebelicam, izdelavi medu, vsak otrok pa si je tudi naredil svojo čebelico iz odpadnega materiala, katero je odnesel domov.

V tem mesecu nas je obiskal tudi lovec ter lovka, ki sta nam prav tako predstavila kaj lovci delajo, za koga skrbijo, kakšno opremo imajo. Otroci so si lahko ogledali ter tudi pobožali nagačene divje živali, ki sta jih prinesla s sabo.

Ob koncu meseca pa smo končno dočakali tudi prvi sneg. Z otroki smo se napotili na igrišče, kjer nam je uspelo narediti tudi snežaka.

V tem mesecu je bila na praksi tudi praktikantka Katja Gorenc, katera se je z nami igrala, ustvarjala, z nami hodila na sprehode, predvsem pa pomagala pri dejavnostih, ki smo jih v tem mesecu izpeljali.

Zakorakali pa smo že v praznični december, kjer nas čaka praznično vzdušje, polno čarobnih dogodivščin in lepih trenutkov, preživetih v vrtcu.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost