V mesecu oktobru smo začeli spoznavati naš kraj Šentrupert. Skozi sprehode smo spoznavali pomembne zgradbe, ki jih imamo v Šentrupertu.  S  pomočjo poklica ARHITEKT smo opazovali naše hiše, njeno zgradbo ter si ogledali različne načrte.  Poizkusili smo se v vlogi arhitekta in narisali  svojo hišo z ravnilom. Spoznali smo tudi origami in sestavili hiško.

Mesec oktober pa je mesec požarne varnosti, zato smo se v skupini veliko pogovarjali o naravnih nesrečah. Pobližje smo si ogledali, kaj lahko potres naredi z našimi hišami. Spoznavali smo, kako pomembno je, da so hiše zgrajene trdne in  skozi gib ugotavljali, kdaj smo najbolj trdni mi.  Skozi gibalne igre smo spoznavali dvodimenzionalnost prostora, usvojili pojme pred, na v, za ter z izštevankami ustvarjali hiške s svojim telesom.

Prvi teden oktobra smo praznovali Teden otroka z naslovom Razigran uživaj dan! V ta namen smo otrokom pripravili pester  teden. V ponedeljek nas je obiskal čarodej Mare Čare, ki nam je s svojim čaranjem začaral čisto pravega goloba.  Torkovo dopoldne smo  preživeli v gozdu, kjer smo iskali skriti zaklad. V  sredo smo gostili folklorno skupino Nasmeh, kjer so nam pričarali nasmeh s svojim petjem in plesom. V četrtek smo imeli v večnamenskem prostoru pravi kino z vstopnicami in kokicami. Zadnji dan pa smo veselo zaključili teden s kostanjevim piknikom, kjer smo pekli kostanj, se sladkali z dobrotami, plesali  in imeli poslikavo obraza.

Zadnji teden pa so bile počitnice. Za tiste otroke, ki žal niso mogli imeti počitnic, smo jim omogočile veliko proste igre.  Ob  koncu tedna nas je obiskal gasilec Gašper, ki nam je razkazal gasilski tovornjak in nam na kratko opisal delo gasilca.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost