Pri nas pa hiško zidamo, zidamo, zidamo,

pri nas pa hiško zidamo od jutra do večera.

Pri nas …

 

… in ja naredili (»sezidali«) smo hišk toliko, da smo lahko sestavili maketo Šentruperta, katerega si lahko ogledate v večnamenskem prostoru.

Skozi mesec so se otroci seznanjali z velikostjo. Med sabo smo primerjali hiše, stavbe, po velikosti, obliki. Jih opisovali, nekaj pa tudi risali. Veliko smo preživeli v okolici vrtca, tako v gozdu, Deželi kozolcev kot tudi na sprehodih in travnatem igrišču v vrtcu. Spoznavali in seznanjali smo se z okolico vrtca, s samim krajem. Ogledali si, kje v Šentrupertu imamo trgovino, pošto, občino, cerkve,..

Prvi teden v mesecu je bil Teden otroka. Za otroke prav poseben teden, kajti vsak dan so se dogajale prav posebne stvari, kar ste lahko spremljali ob slikah na panoju v večnamenskem prostoru. V tem tednu smo se prijavili tudi na dva natečaja. Prvega razpisovalec je bil ZPMSlovenija, »Razigrani koraki«, drugega pa AMZS, »Mala pozorna nogavička«.

V tem mesecu smo praznovali rojstne dni, sedmih otrok iz skupine. Bilo je zelo veselo, zabavno in prav posebno. Otroci so neizmerno uživali ob glasbi, plesi in dobri volji.

V  jutranjem krogu smo vsak dan prebrali kakšno lepo zgodbico. Otroci so lepo že začeli pripovedovati zgodbe za bralno značko. Tedensko obiskujemo knjižnico kar jim daje še večjo motivacijo. K branju in pripovedovanju pa nas je vzpodbudila tudi knjižničarka iz Knjižnice Pavla Golie Trebnje.

V tem mesecu smo se veliko gibali, sestavljali hiše iz blazin, skozi igro sestavljali različne stavbe iz duplo kock in lesenih kock ter odpadne embalaže. Skrili se tudi v gozdno hišo in pokukali prav skozi vsaka odprta vrata.

Spoznali smo novo pesem Jesenska od Anja Štefan, se naučili ples Ježek teka teka  ter gibalno uprizarjali in peli Pri nas pa hiško zidamo.

Veliko smo se likovno izražali, barvanje z akrilnimi barvami, rezanje s škarjami, risanje s flomastri, ogljem, barvanje z barvicami, lepljenje na podlago,..

Glede na to, da je mesec oktober, mesec požarne varnosti, pa nas je ob koncu meseca še obiskal gasilec z gasilskim vozilom, katerega smo si z veseljem ogledali, se seznanili z opremo, delom. Prav tako pa tudi preizkusili v podiranju plastenke s čisto ta pravo brizgalno brizgo.

Mesečno temo bomo nadaljevali v naslednji mesec, zraven pa še dodali veliko zanimivih in poučnih dejavnosti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost