»Razigran uživaj dan« je bila letošnja osrednja tema projekta Teden otroka. S temo smo v letošnjem letu želeli poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja – torej pomen igre, saj je ta še kako pomembna pri razvoju domišljije, poleg tega pa krepi telo, spleta prijateljstva in nas povezuje. 😊

Vzgojiteljice smo v tem tednu za otroke pripravile zabavne dejavnosti, ki so otrokom risale nasmeh na obraz. V ponedeljek nas je obiskal čarodej Mare Čare. Nasmejal nas je s čarovniškimi vragolijami in triki, ki so jih otroci z navdušenjem spremljali. Najbolj pa so se otroci razveselili čarodejevega golobčka Smokija, ki pa ga čarodej ni skrival v čarovniškem klobuku ali v ogrinjalu, pač pa si ga je kar pričaral – z našo pomočjo, seveda – iz čisto majhne škatlice. Najpogumnejši otroci so čarodeju pomagali tudi pri drugih trikih – pri izdelavi čarovniškega klobuka, pri triku z milnimi mehurčki, lovljenju ribe in drugih. Ob koncu pa so vsi otroci dobili balone in se ob glasbi zabavali in rajali v igralnici.

V torek smo se opravili na razburljivi lov za skritim zakladom. Zaklad smo iskali s pomočjo namigov, ki so nas vodili do nalog, z vsako premagano nalogo pa smo bili bližje zakladu – sladkim bombonom, ki smo jih našli v Deželi kozolcev, se z njimi posladkali ter se ob glasbi igrali med kozolci.

Sreda je bila v našem vrtcu dan za obisk folklorne skupine Nasmeh. Folkloristi so nam predstavili nekaj starih ljudskih plesov in pesmi. Zanimivo je bilo videti vse plese, ki se prenašajo iz roda v rod ter poslušati pesmi, ki so jih prepevale naše babice in jih danes poznamo tudi mi. Stari običaji so res zaklad in naša kultura, ki jo moramo negovati in prenašati na mlade rodove. Nastopa pa niso imeli le folkloristi pač pa tudi otroci naše najstarejše skupine Labodov, ki so prav tako zapeli ljudsko pesem. Stare kmečke običaje smo ob koncu nastopa obujali tudi v igralnici, kjer smo ružili koruzo ter iz koruznih zrn izdelali jesenski izdelek.

Četrtkova dejavnost pa je bila kot naročena za turoben deževen dan – v večnamenskem prostoru smo si pripravili čisto pravi kino s kokicami, vsak otrok pa je za ogled risanke potreboval karto. Ogledali smo si risanko Palčič, po ogledu pa smo rajali in se brezskrbno igrali v igralnici.

Celoten teden pa smo v petek zaključili v pravem slogu – z veliko piknik zabavo. Ker je bilo vreme deževno smo piknik pripravili kar v večnamenskem prostoru. Jedli smo pečen kostanj iz pečice in sladke priboljške, ki so jih otroci prinesli od doma. Imeli pa smo tudi poslikavo obrazov. Na pikniku je vedno prisotna tudi glasna glasba in tudi te pri nas je ni manjkalo, saj so otroci rajali in glasno prepevali znane otroške pesmi.

Teden je minil kot bi mignil, ostali pa so čudoviti spomini. Brezskrbnost pa naj otrokom ne bo le bežen spomin na preteklost, naj bo brezskrben njihov vsak dan. Vzemimo torej čarobno paličico v svoje roke in zamahnimo z njo igrivo in kot otroci z iskrico v očeh ter skupaj z njimi razigrano uživajmo dan – da ne bo lep le včeraj, pač pa tudi danes in jutri! 😊

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost