Nova skupina, novi vzgojiteljici, nekaj novih otrok … vsi skupaj smo se poimenovali skupina Zvezdice. Otroci s polno energije, igrivosti, nagajivosti, vstopajo v novo šolsko leto, za katero upamo, da jo uspešno izpeljemo do konca. Skupino sestavlja 19 otrok, 3 otroci so prišli v naš vrtec prvič in moram priznati, da so se že prav lepo navadili. Skozi mesec smo se spoznavali med seboj, iskali podobnosti in razlike. Navajali smo se na dnevno rutino, redno higieno. Vsako jutro po zajtrku smo se razgibali v večnamenskem prostoru, tako je bila tudi koncentracija pri nadaljnjih dejavnostih večja. Otroci so zelo ustvarjalni in različnih dejavnosti željni. Veliko smo ustvarjali s plastelinom ter kinetičnim peskom. Vsak pa je naredil tudi sebe iz modelirne mase. Umetniško smo ustvarjali tako z naravnim materialom kot tudi odpadnim. Kamorkoli smo se odpravili smo si naredili igro tako, da smo iz nje spoznali marsikaj. Tedensko smo se odpravili bodisi v gozd, na sprehod, v Deželo kozolcev ter si poiskali dejavnosti, v katerih so otroci neizmerno uživali. Otroci so se skozi mesec navadili na dnevno rutino, od jutranjega gibanja, pozdrava, branje zgodb, ustvarjanja ter proste igre, v igralnici, na terasi ali travniku. V skupini smo kot že omenjeno spoznavali sebe, opazovali okolico, spoznavali čustva, gradili prijateljstvo ter se imeli neizmerno lepo, kajti praznovali smo že kar nekaj roj. dni. Proti koncu meseca so otroci začeli pripovedovati tudi zgodbice in pesmice za bralno značko, zato smo se tudi odpravili v šolsko knjižnico ter tako dali navdih še ostalim, ki se še niso opogumili. V šoli smo si prav tako ogledali okostnjaka, ter tako spoznali še notranji del telesa.

V tem mesecu smo praznovali tudi prvi jesenski dan. Otroci so pridno prinašali jesenske pridelke, katere smo spoznavali, okušali, kasneje pa uporabili tudi pri ustvarjanju. Prav tako smo sodelovali pri okrasitvi večnamenskega prostora, z bučami, katere si lahko ogledate ob prihodu ali odhodu otroka. Na ta dan smo se tudi odpravili v gozd, kjer smo skozi gozdno tombolo spoznavali in prepoznavali jesensko listje ter jesenske plodove.

Ob ogledu slik boste ugotovili, da smo v skupini zelo veliko delali, predvsem pa da so otroci pri tem neizmerno uživali.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost