Medvedki smo dobro zakorakali v novo vrtčevsko leto. V našo skupino sta prišla dva novinca (eden iz tujine) in nihče od njiju ni imel nobenih težav z uvajanjem. Tako smo mesec  začeli kar z našo temo in spoznavanju naše skupine. Preko poklica Vzgojitelj smo spoznavali življenje v vrtcu in ob tem spoznavali tudi naša pravila. S pomočjo ilustracij smo razvrščali primerno in neprimerno obnašanje ter nalepili na steno, kjer smo si lahko večkrat ogledali. Postavili smo si tudi  pet zlatih pravil.

V skupini smo si naredili tudi časovno uro naših dejavnosti in tako spoznavali, kako si sledijo zaporedja dejavnosti v vrtcu.

Vsak petek  imamo telovadni dan in v večnamenskem prostoru izvajamo različne gibalne dejavnosti. Poizkusili smo se že v spretnosti z žogo, premagovali različne ovire, ter se naučili rajalno igro Bela, bela Lilija.

Obiskali smo tudi šolsko knjižnico in si jo s pomočjo pedagoginje Marte ogledali, prebrali zgodbo in si na koncu izposodili knjige za domov.

Skozi cel mesec smo brali  zgodbo Hvaležni medved, se ob tem  pogovarjali o hvaležnosti in s pomočjo pripovedovalne kocke pripovedovali zgodbo. Na koncu smo si naredili zlato hruško hvaležnosti in jo podarili staršem, v zahvalo, da za nas skrbijo.

En dan smo dobili tudi nepričakovani obisk. V našo skupino je prišel z našo Emo čisto pravi jež, ki smo si ga lahko ogledali. Za slovo pa smo mu zapeli še pesmico o Ježku.

Vsak otrok je dobil tudi svoj zvezek, kjer otroci v njega rišejo ter rešujejo različne delovne liste.

Praznovali smo tudi prvi jesenski dan, kjer pa smo dan preživeli v gozdu. Najprej smo ga raziskovali, nato naredili iz palic palčku hišico ter se igrali igro Narobe svet.

Z jesenskimi listki  smo si našo igralnico popestrili in si pričarali jesen tudi v skupini.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost