September, mesec uvajanja se je zaključil. V skupini je pet otrok, ki prvič obiskujejo naš vrtec. Tako novi kot tudi otroci, ki so že obiskovali vrtec, so imeli kar nekaj začetnih težav. Novi otroci so pogrešali starše, drugi pa najino pozornost. Najraje bi bil v naročju samo en otrok, kar pa ni možno, saj ima vsaka v naročju minimalno dva otroka. Otroci pa so kmalu spoznali rutino v vrtcu in videli, da starši vsak dan pridejo po njih.

Prebrali smo zgodbo Mišek Tip bi rad šel v vrtec in si ogledali tudi risanko Mišek Tip noče varuške. Otroci med branjem še vedno raje raziskujejo igralnico in igrače, kot pa poslušajo kar prebiramo. Prepevali smo pesem Mala miška in se naučili bibarijo Miška kašo kuhala. Otroci zelo radi likovno ustvarjajo, tako smo v igralnici pobarvali miške na plakatu, vsak je pobarval svojo miško, katero smo razstavili v garderobi. V skupini smo tudi ružili koruzo, katero smo porabili za jesenska drevesa, ki smo jih delali na prvi jesenski dan. Seveda pa ne smemo pozabiti na ples listkov, razgibavanje v večnamenskem prostoru in vsakodnevno preživljanje časa na svežem zraku, tako na terasi, kot tudi na igrišču.

Konec meseca smo praznovali tudi dva rojstna dneva naših deklic Ajde in Maše. Skupaj smo rajali, peli pesmi, lovili mehurčke, odtiskovali svoje dlani na podlogo, katero je potem vsaka odnesla domov z utrinki tistega dne. Dobili pa sta tudi najino darilo, pretikanko sirčka z miškami.

S koncem meseca pa je v našo skupino prišel tudi “škratek Prehladek”, saj nas je kar nekaj zbolelo. Upajmo, da bo drug mesec bolje. Ostanimo srečni in zdravi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost