Tako otroci, kot tudi odrasli smo komaj čakali, da se začne najlepši mesec v letu, mesec december. December je poseben mesec. Mesec, ko vsi najdemo otroka v sebi in se veselimo drobnih presenečenj, sladkih radosti, malih skrivnosti.

Že v petek, 1.12. smo si v večnamenskem prostoru ogledali gledališko predstavo Snežinkine dogodivščine iz Zavoda Frnikola. Posebno navdušenje je na otroških licih pričaral prihod dedka Mraza. Z njim smo se fotografirali, otroci pa so v dar prejeli bonbone.

Prvi teden v decembru smo s starši izvedli praznično delavnico. Z njihovo pomočjo smo izdelali dekoracijo, s katero smo okrasili našo igralnico. Tako se je čarobni december pričel. Igralnico smo si tudi popestrili s postavljanjem novoletne jelke, prižigom luči ter pisanimi okraski.

V jutranjem krogu na blazini smo se veliko pogovarjali o prihajajočih praznikih in brali slikanice s praznično vsebino. Mesec december ne bi bil prazničen, če ne bi bilo glasbe, plesa in rajanja. Prepevali smo tudi božične pesmice ob spremljavi na igranje malih instrumentov. Dneve smo si popestrili tudi z ogledom kakšne božične risanke ter sproščanjem v senzorni sobi.

Ko so se zunaj pokazali sončni žarki smo se odpravili za kratek čas tudi na teraso, kjer smo se vozili s poganjalčki, skrivali v gosenici in naužili svežega zraka.

Za zaključek čarobnega decembra, smo si v petek, 22.12. v večnamenskem prostoru vrtca ogledali predstavo Babica zima v izvedbi naših vzgojiteljic. Program so popestrili otroci iz vrtca, ki obiskujejo dejavnost Cici muzikalček. Nadaljevali smo s skupnim rajanjem in druženjem.

In še preden smo se zavedali, se je mesec december že bližal koncu. Na vrata so potrkali prazniki, v vrtcu pa se bomo še dolgo spominjali vseh lepih trenutkov, ki so naredili december še bolj čaroben.

 

      Sreča je

    v majhnih stvareh,

       v toplih ljudeh,

          v  stisnjenih dlaneh.

       (avtor neznan)

Zapisala: Zala Imperl

Dostopnost