V našo igralnico so v mesecu aprilu “prihrumeli” traktorji in nas obiskale domače živali. S temo Na kmetiji je lepo, smo tako pristopile korak bližje k otrokom in njihovim glasovnim sposobnostmi, saj so ravno oponašanje domačih živali prvi glasovi, zlogi, ki jih otrok izreče. Letošnje leto je bila naša prednostna naloga iz področja jezika – govor, saj opažamo, da otroci vedno slabše govorijo in imajo tudi zelo slabo izgovorjavo. Tako smo se lotili vsakdovnega izvajanje vaj, ki nam pomagajo, da je naš jezik bolj gibljiv in glasovi vsak dan bolj jasni. Oblizovali smo si ustnice kot mucki, pihali v roke, poskušali pihati skozi nos, sikali kot kače, tleskali z jezikom, si grizli ustnice, pošiljali poljubčke, kašljali, zehali… Vse to počnemo v jutranjem krogu ali pa pred kosilom, ko pridno hodimo na kahlice.

V mesecu aprilu se nam je pridružil še zadnji naš polžek, zato smo vsi skupaj zopet podoživeli uvajanje, zato so bili naše dejavnosti zopet za dobrih štirinajst dni malce na stranskem tiru. Obiskala nas je tudi medicinska sestra, ki je izvedla delavnico z naslovom Strah pred zobozdravnikom. Z dinozavrom smo izgubljali strah tako pred umivanjem zob kot tudi pred neznanim osebam v igralnici. Otroci so na koncu prav vsi ščetkali zobe dinozavru in se pri tem tudi zelo zabavali.

Z branjem zgodb o kmetiji v jutranjem krogu so otroci izredno pridobivali na koncentraciji in tako lahko že po dvajset minut vsi zbrano sledijo vodenimi dejavnostmi. Preko pesmi in zgodb smo usvojili oglašanje vseh domačih živali, jih prepoznavali na fotografijah in jih pravilno razvrščali. Urili smo se tudi v grafomotoriki in se trudili s pravilnim držanjem barvice in se poskusili čim bolj orientirati na listu.

Aprila vedno obeležujemo zaključek bralne značke. Mi Polžki smo še premajhni za bralno značko, a smo si vseeno ogledali  predstavo v izvedbi  Knjižnice Pavla Golie Trebnje z naslovom Juha iz žeblja. Otroci že zelo lepo sledijo celotni predstavi in nismo imeli prav nobenih težav.

Dostopnost