V začetku meseca je tema stekla o živalih. V skladu z načrtovanim bi se morali ta mesec pogovarjati o lisici in drugih domačih in divjih živali. Ker pa sem izhajala iz želje otrok, smo mesec april posvetili dinozavrom. Skozi otrokovo domišljijo in literaturo smo odkrivali svet dinozavrov.

Otroci so bili nad temo zelo navdušeni. To so kazali z različnimi igračami, ki so jih prinesli od doma, oblačili ter s samimi dejavnostmi, ki smo jih delali v skupini. Skozi različno literaturo smo spoznali dinozavre. Spoznali smo kakšni so, kje so živeli, kako so izumrli, kaj so nam pustili,.. Spoznali smo tudi kaj je asteroid, rastlinojedci, mesojedci. Primerjali in iskali podobnosti z različnimi živalmi, ki živijo še danes. Spoznali smo kaj so fosili, si jih ogledali, otipali, ter tudi sami naredili svoj fosil (odtis dinozavra v slano testo). Seveda pa smo naredili tudi otrokom najljubši poskus – vulkan. Skozi literaturo smo spoznali različne vrste dinozavrov, naredili tudi plakat, kjer so jih otroci izrezali, nato pa tudi prilepili. Izoblikovali dinozavrovo prebivališče, kjer smo s pomočjo plastičnih živali uprizorili prave dinozavrove dogodivščine. Vsak je naredil tudi svojega dinozavra, ga pobarval s tempera barvami in ob koncu meseca tudi odnesel domov.

V tem mesecu pa je poleg mesečne teme potekalo še ogromno drugih projektov.

Zaključili smo z BRALNO ZNAČKO, kjer so bili otroci nagrajeni z lepo predstavo, ki nam jo je pripravila knjižničarka Mojca Nose. Otroci, ki so uspešno opravili bralno značko, so bili za to nagrajeni.

DAN ZEMLJE, katerega smo obeležili 22.4.2023, smo se s skupino odpravili na čistilno akcijo. Naredili smo krog čez Škrljevo do Drage in nazaj v vrtec. Otroci so opazovali okolico in pobrali vsako smet, ki nam je prekrižala pot. Po uspešnem dnevu nas je v vrtcu čakalo sladko presenečenje.

DAN ODPRTIH VRAT smo tudi letos imeli v vrtcu. Obiskalo nas je kar nekaj  zunanjih obiskovalcev. Najprej smo si ogledali gledališko predstavo Pod medvedovim dežnikom, ki so jo pripravili otroci iz skupine Gosenic. Zaplesali so nam plesalčki in zapeli muzikalčki. Po skupinah so si obiskovalci lahko ogledali, kako poteka dnevna rutina pri nas.

MINICITY – z avtobusom v Ljubljano. Otrokova sreča z iskricami v očeh. Otroci so ob obisku Minicitya uživali v različnih dejavnostih in gibanju.

Projekt PASAVČEK, kjer smo bili bolj pozorni na varnost, tako na cesti, kot tudi v avtu. Otroci so spoznali različna prevozna sredstva ter jih pravilno umeščali na plakat. Sami se preizkusili v vožnji s kolesi in avtomobili. Veliko igrali z mini avtomobilčki in cestami. Ob koncu pa nas so obiskale še 3 policistke, ki so nam predstavile svoj poklic ter opremo, ki jo potrebujejo pri svojem delu.

Projekt VARNO S SONCEM, na katerega smo se prijavili že v marcu. V tem mesecu nas je obiskala medicinska sestra, ter nam v skladu s priporočili NIJZ prikazala različne vrste zaščite pred soncem. S projektom bomo nadaljevali še v naslednjih dveh mesecih.

Dostopnost