Mesec april smo pričeli na najbolj zabaven način, s plavalnim tečajem v Termah Čatež. Otroci so zelo uživali in se naučili marsikaj novega. Nato smo mesec nadaljevali s projektom Pasovček. Otroci so spoznali pomen privezovanja z varnostnim pasom ter uporabo avto sedeža. Spoznali so prometne znake, izdelovali prevozna sredstva ter pravilo vedenje v prometu. S pomočjo različnih slik, ki so prikazovale vedenje v prometu, so jih otroci nato razvrstili pod ustrezen znak. Naučili smo se tudi pesem o Pasovčku. En teden smo beležili, s štampiljko pasovčka ali žalostnim obrazom, ali so otroci med vožnjo pripeti z varnostnim pasom ter če sedijo v avto sedežu. Za domov so dobili tudi figurico pasovčka, da jih je spremljal na poti domov in nazaj v vrtec – hvala za vse poslane fotografije. Otroci so si dobro zapomnili, da je potrebno biti vedno pripet z varnostnim pasom. V sklopu projekta so nas obiskale tudi policistke iz Policijske postaje Trebnje, ki so otrokom predstavile poklic ter sovjo delovno opremo. Otroci so lahko nekatere stvari tudi poskusili. In ns obiskom so bili več kot navdušeni.

Praznovali smo kar 5 rojstnih dni (Sara, Ožbej, Julija, Adam in Allan), posneli smo filmček o prijateljstvu za projekt Spodbujajmo prijateljstvo, naredili velikonočne voščilnice, imeli menjalnico igrač in oblačil – hvala za prinešene stvari, menjali smo si igralnico z otroki skupine Gosenice ter imeli zaključek projekta Bralna značka. V ta namen sta  nam bibliotekarki Mojca Nose in Karmen Papež zaigrali predstavo z naslovom Juha iz žeblja.

18.4. smo imeli dan odprtih vrat. Otroci skupine Gosenice so nam in gostom zaigrali gledališko predstavo Pod medvedovim dežnikom. Predstavili pa so se nam tudi otroci, ki obiskujejo dodatno dejavnost CICI plesalček in CICI muzikalček. Po končani prireditvi so lahko gostje odšli v po igralnicah, kjer so si ogledali kako poteka dan v vrtcu.

Zadnji dan smo preživeli zunaj saj smo imeli kolesarsko dopoldne. Otroci so se vozili s skiroji in kolesi pri tem pa zelo uživali. Sicer smo imeli gibalne dejavnosti tudi v večnamenskem prostoru vrtca.

Mesec je hitro minil. Bil je zanimiv in zabaven.

Dostopnost