Očitno so bile naše pustne norčije zares odlične, saj je k nam počasi prišla pomlad in s seboj prinesla toplo sonce in višje temperature. Kar pa nam  pomaga, da se tudi mi lahko odpravimo na sprehod. Tako nam je že nekajkrat uspelo, da smo prikorakali do Dežele kozolcev, kjer smo se naužili sončnih žarkov in se gibali v naravi. Praznovali smo dva rojstna dneva in tako pihali prvo svečko na torti. Da je ta dan res nekaj posebnega, se z otroki posladkamo z dobrotami, rajamo in plešemo ob glasbi.

Mesec marec je v celoti posvečen družini. Skozi cel mesec nas spremljajo dan žena, dan mučenikov in materinski dan. V vrtcu smo se letos odločili, da vse praznike združimo v eno in se na materinski dan zahvalimo obema staršema z majhno pozornostjo. Mali polžki smo se potrudili in izdelali spominsko škatlico, v katere smo ujeli tako likovne spomine in spominske fotografije. Vsem staršem želiva veliko moči in poguma pri starševstvu, saj je to izredno težko delo.

Z otroki smo prvič sodelovali v projektu Spodbujamo prijateljstvo, kjer smo s plakatom predstavili, kakšno je lahko naše prijateljstvo. Obrisali smo naše roke in poiskali različne pridevnike, ki ponazarjajo naše prijateljstvo.

Vsako sredo pa nas obišče tudi pedagoginja Marta, ki nam prebere kakšno zgodbo, opazuje otroke pri igri, nama svetuje pri delu z otroki in nam popestri naš vsakdan. 

Dostopnost