Mesec januar smo začeli z uvajanjem novega dečka v skupino, zato je bilo kar precej pestro. Ostali otroci so bili malce zmedeni, saj je bil v skupini zopet prisoten jok, zato smo vse dejavnosti prilagodili dečku, da se bo čim boljše počutil v skupini in mu bo prijetno. Začeli smo se navajati na kahlice in s pomočjo knjige Kahlica bahlica (M. Voglar) vnesli to v našo dnevno rutino. Otroci so kahlice sprejeli z različnimi razpoloženji, eni z veseljem in smehom, spet drugi z jokom. A kaj kmalu so tudi tisti nekateri posamezniki spoznali, da na kahlici ni nič takega, kar bi bilo neprijetno. Tako smo kaj kmalu začeli že dobivati prve lužice in otroci so za vzpodbudo nagrajeni s štampiljkami.

Zopet so nas pozdravile snežinke in sneg, kar smo hitro izkoristili, da smo sneg prinesli v igralnico, nahranili smo lačne ptice in se igrali tudi z “umetnimi” snežinkami – stiropor. Praznovali pa smo tudi rojstni dan, zato Ožbej vse najboljše.

Sedaj so vsi otroci dobro sprejeli vrtec, spoznali smo vse vrtčevske prostore, tako da gremo pogumno iz igralnice in nam ni nič neznano. Otroci uživajo v gibalnih dejavnosti, zato se veliko poslužujemo večnamenskega prostora in senzorne sobe. Pred nami pa je že nov mesec, ki nam bo zopet “prinesel” še uvajanje otrok v vrtec.

Dostopnost