Mesec marec, pravimo mu tudi mesec družine. Tudi v skupini smo ta mesec velik poudarek posvečali družini.  Pogovarjali smo se o svojih najbližjih, jih poimenovali, prepoznavali preko slik. Skozi zgodbo Ali ima tudi kenguru mamo?, so se otroci seznanili, kdo vse je lahko del družine. Prav tako smo tudi naredili hiško iz kartona, v kateri so se otroci igrali. Igra vlog očijev in mamic ni manjkala v skupini.

Prav posebno pozornost smo namenili mamicam in vsem ženam. Ob vsakem posebnem dnevu, smo se v skupini pogovarjali, prebrali kakšno lepo zgodbo, mamicam pa ob materinskem dnevu podarili tudi en majhen spominček.

Izkoristili smo vsako vreme ter se napotili na zrak. Ob lepem vremenu smo uživali na sončku v Deželi kozolcev in na vrtčevskem travniku. Ob rahlem padanju dežnih kapljic pa smo si nadeli dežne plašče in naredili krajši sprehod.

Umetnostno smo se izražali na različne načine, skozi različne tehnike. S kredami smo risali po betonu, z osnovnimi barvami izlili svoja čustva na papir. Urili se v rezanju, risanju, barvanju in ustvarjanju.

Velik poudarek je bil na gibanju in preživljanju časa na prostem. V Deželi kozolcev smo prebrali kakšno lepo zgodbo, prosto pripovedovali za bralno značko.

Pozdravili smo pomlad. Okrasili si igralnico in večnamenski prostor, kjer lahko vidite naše satje s čebelicami. Ob prvem pomladnem dnevu smo si ogledali predstavo Mojca Pokrajculja, ki so jo za nas odigrali otroci iz skupine Pavi.

V tem mesecu smo naredili tudi malo daljši sprehod– skozi gozd vse do Vesele Gore, ki smo ga vključili v projekt Malega sončka.

Veliko smo preživeli na vrtčevskem igrišču. Igrali se z različnimi igračami, ustvarjali v peskovniku, tekli na prostem.  

V tem mesecu smo prebrali veliko lepih zgodbic, ki so se dotaknile naše teme. Prav tako pa je tudi kar nekaj otrok prosto ob slikah pripovedovalo svoje zgodbe, katere smo šteli za bralno značko. Redno smo obiskovali knjižnico, kar jim je dalo še dodaten zagon.

 

Dostopnost