Mesec februar se je začel s počitnicami. Ko smo se vrnili iz počitnic smo nadaljevali z našo zgodbo Zelo lačna gosenica. S pomočjo enciklopedij živali smo si ogledali pravo gosenico, spoznali razvojni krog gosenice in v knjigah iskali prelepe metulje.

S pomočjo naše zgodbe smo začeli spoznavati števila in šteti do pet.  V kuhinjskem kotičku smo iskali sadje, ki jih je pojedla naša gosenica in pri tem izdelovali stolpčni diagram.

Veliko časa smo namenili poimenovanju sadja in zelenjave. Izdelali smo plakat, kjer smo ugotavljali kaj imamo najraje in kaj ne maramo.

Vsakodnevno smo pojedli veliko sadja.

Spoznali smo likovno tehniko preslikavanja in nastali so prelepi metulji, ki krasijo igralnico.

Vsak ponedeljek smo namenili gibanju v večnamenskem prostoru. Uprizarjali smo  gibanje gosenic in metulja, premagovali različne ovire pri poligonu in se vozili s poganjalčki.

V tem mesecu smo  praznovali kar nekaj praznikov. Prešernov dan, kjer smo skupaj spoznali našega pesnika, si ogledali risani film Povodni mož ter poslušali našo Himno.

 Praznovali pa smo tudi pust. Na ta dan so otroci prišli oblečeni v maškare, kjer smo imeli po zajtrku rajanje v večnamenskem prostoru. Po malici pa smo odšli  v povorki po Šentrupertu.

 Praznovali pa smo tudi  rojstni dan, kjer smo rajali, pihali svečke ter se sladkali.

Dostopnost