Sreča ni v glavi in ne v daljavi,

ne v žepu ali pod palcem zaklad.

Sreča je, če se delo dobro opravi

in če imaš nekoga rad.

(Tone Pavček)

 

Mesec december je bil tudi pri gosenicah čaroben mesec. V adventnem koledarju je otroke vsako jutro pričakalo pismo, ki jim je sporočalo kaj lepega jih čaka tisti dan. Prepevali smo pesmice, brali zimske pravljice in rajali. Zadišalo pa je tudi po piškotih. Veliko časa smo posvetili tudi pogovoru o preživljanju praznikov z družino, z ljudmi, ki jih imamo radi.

V popoldanskem času smo se skupaj s starši odpravili na pohod z lučkami. Pot nas je vodila od vrtca preko Drage, do Izletniške kmetije Možina, kjer so nas prijazno pogostili s čajem in jabolčnim zavitkom, ki so ga otroci spekli v vrtcu. Kljub temu, da nas je ob povratku v vrtec zmočil dež, smo se poslovili nasmejani, z lepimi vtisi.

Otroci so obiskali Pekarno Bistrica in Mlin Grebenc. Videli so potek proizvodnje kruha in kako pridobivamo moko. Potem pa so se v peki preizkusili tudi sami. Ponosno so domov odnesli kruh, ki so ga spekli za mamice, očije, bratce in sestrice.

Obiskal pa nas je tudi Dedek Mraz. Ogledali smo si predstavo, nato pa se posladkali z dobrotami, ki nam jih je prinesel dobri mož.

 

Zapisala: Špela Saje

Dostopnost