V mesecu decembru smo se posvetili adventnim nalogam in tako poskušali narediti december še bolj čaroben in zanimiv. V začetku meseca nam je praznični škrat Cofko pisal pismo. V njem je napisal naj bomo drug do drugega prijazni, spoštljivi, se skupaj lepo igramo in zabavamo. Praznično nam je okrasil igralnico, z novoletnimi bunkicami. V bunkicah pa so bile naloge, za vsak dan druga naloga. Tako sta dežurna otroka,  vsak dan poiskala številko na bunkici (datum) nato pa smo prebrali nalogo. Naloge so bile zelo različne – branje zgodb, igranje, gibanje, peka piškotov, izdelovaje voščilnic, okraševanje igralnice in smrečice, učenje novih pesmi, raznašanje voščilnic, ogled predstave Zajčkova hišica, ki nam jo je podaril poštar Pavli, saj smo preko njega poslali pismo Božičku in božične risanke. Ogledali smo si tudi gledališko predstavo z naslovom Pika piše dedku Mrazu, ob koncu predstave pa nas je obiskal tudi dedek Mraz. Zadnji dan pred počitnicami smo imeli božično-novoletno rajanje. Skupaj smo peli, plesali in se sladkali.

v tem mesecu nas je obiskala tudi ga. Mojca Nose iz knjižnice Pavla Golie Trebnje.  S pomočjo kamišibaj gledališča je otrokom pripovedovala zgodbo za naslovom Babica Zima.

Imeli smo popoldansko druženje, saj smo se z vlakom odpravili na izlet v Novo mesto, kjer smo si ogledali novoletne lučke, predstavo Čarobne snežinke in popili topel čaj. Na vlaku smo se posladkali s piškot, ki so jih otroci spekli v vrtcu. Hvala vsem, ki ste si uspeli vzeti čas in se nam pridružili.

Razveselili smo se prve snežne pošiljke, to smo izkoristili in se z nasmehom na obrazu podali na vrtčevske strmine. Otroci so na snegu zelo uživali.

Da je bil mesec še bolj praznični smo začeli tudi s praznovanji rojstnih dni otrok. Prva sta bila Taj in Gaj. Ob sliki smo se pogovarjali o razvoju otroka v maminem trebuhu, nato pa smo s pomočjo slik spoznali tudi Taja in Gaja.

Mesec je bil zabaven, poln zanimivih dogodivščin, navihanosti, smeha, plesa in pesmi. Imeli smo se lepo. Božično-novoletne praznike smo polepšali tudi nekaterim starejšim občanom, saj smo jih obiskali, jim izročili voščilnico, zapeli pesmi in jim zaželeli vse dobro v prihajajočih praznikih in letu, ki prihaja.

Prav tako tudi vam v letu 2023 želimo obilo zdravja, uspeha, zadovoljstva, smeha in radostnih trenutkov s svojimi najdražjimi. Naj bodo prazniki čarobni odeti v ljubezen in čarobnost.

Dostopnost