Pa je minil tudi oktober. Mesec, ki smo ga še posebej posvetili otrokom. Ob tednu otroka so otroci uživali v zabavi, druženju in pestrem programu, ki smo ga jim pripravile strokovne delavke. Zelo so se razveselili obiska dedkov in babic na skupnem ustvarjanju in staršev na kostanjevem pikniku.

Mesec oktober pa je tudi mesec požarne varnosti, zato smo na šolskem igrišču gostili šentrupertske gasilce, ki so nam pokazali gasilsko opremo, šolski otroci predstavili vajo ter se sami preizkusili v brizganju skozi čisto pravo brizgalno brizgo.

Mesec smo nadaljevali z našo načrtovano temo. Najprej smo spoznali razvoj gosenice. Naredili nekaj grafomotoričnih vaj in prosto pripovedovali ob slikah zgodbe. Z Zelo lačno gosenico smo se dotaknili hrane, jo razvrščali na zdravo in nezdravo ter jo delili na sadje, zelenjavo in drugo.

Spekli smo si tudi gosenico (biskvit) ter se z njo z velikim veseljem tudi posladkali. Iz različnih vrst sadja, ki smo jih sami narezali pa smo tudi na palčki naredili prav posebno barvito gosenico. Tudi to je vsak svojo z veseljem pojedel.

Naučili se pesmico Gosenica je lezla, ter jo gibalno uprizarjali v večnamenskem prostoru. Gosenico smo iskali tudi v naravi. Večkrat smo se odpravili v Deželo kozolcev, na travnik, sprehod. Obiskali smo tudi gozd, kjer je nastala prav čarobna zgodba. Najprej smo našli lisičkino luknjo, pri raziskovanju gozda naprej pa smo našli velik, star pisker, katerega predvidevamo, da je pozabila Mojca Pokrajculja. Pisker smo prinesli v vrtec, kajti z njim nas čaka delo v mesecu novembru.

V tem mesecu smo se veliko gibali, igrali z različnimi igračami, ustvarjali z plastelinom, kinetičnim peskom, odtiskovali s pomočjo balona, se urili v rezanju, risanju ter barvanju.

Praznovali smo rojstne dni treh otrok. Veliko smo se zabavali in plesali ob dobri glasbi in z različnimi pripomočki, ki so nam popestrili samo praznovanje.

Otroci so bili izredno pridni pri pripovedovanju zgodb za bralno značko. S tem dajejo tudi navdih tistim otrokom, ki se še niso opogumili.

Z Zelo lačno gosenico se poslavljamo, pred nami pa je sladek mesec z Mojco Pokrajculjo.

Dostopnost