Ob petnajsti obletnici občine Šentrupert smo v vrtcu Čebelica strokovne delavke skupaj z otroki pripravile slavnostno prireditev Vrtec se predstavi – Z Emo in Rupertom po Šentrupertu. Prireditev je potekala v torek, 7. 6. 2022, ob 17.00 uri, v večnamenskem prostoru vrtca, udeležili pa so se je tako starši nastopajočih otrok kot tudi ostali občani.

Rdeča nit dogajanja sta bila mlada Ema in Rupert, ki sta se podala na pohod in občudovala lepote Šentruperta.  Mlada Ema in Rupert sta razposajena deklica in deček, svoje ime pa sta dobila po Emi Krški, nekdanji lastnici škrljevskega gradu, ter svetem Rupertu, zavetniku šentrupertske cerkve. Na svojem popotovanju sta se ustavila v Deželi kozolcev, na Veseli gori, pri gradu Škrljevo, na Okrogu ter v Nebesih, popotovanje pa sta zaključila v vrtcu, od katerega so se z ganljivim nastopom počasi pričeli poslavljati najstarejši otroci. Tako kot sta Ema in Rupert na poti okrog Šentruperta spoznala in videla mnogo stvari, tako so tudi otroci najstarejše skupine, ki bodo v jeseni zapustili vrtec in prestopili šolski prag, skozi vrtčevska leta mnogo videli, spoznali in se naučili.

V čevlje Eme in Ruperta so stopili ravno najstarejši otroci vrtca – otroci skupine Labodi, – ki so s prikupnimi povezovalnimi vložki poskrbeli za pravo dozo otroške razposajenosti, z igrivimi nastopi ljudskih in avtorskih pesmi ter plesom pa so se predstavile tudi preostale skupine vrtca ter otroci interesnih dejavnosti Cicimuzikalčki in Ciciplesalčki. Najstarejše štiri skupine – Ježki, Zvezdice, Medvedki in Labodi ter Cicimuzikalčki in Ciciplesalčki – so se predstavili z nastopom v živo, mlajši dve skupini – Mravljice in Miške – pa z nastopom preko video posnetka. Ob koncu prireditve je sledila pogostitev z medenjaki, ki so jih otroci, skupaj z mentoricami, pripravili pri interesni dejavnosti Cicikuhar.

Vtisi na prireditev so še vedno živi, ganjenim staršem pa bodo prav gotovo ostali v lepem spominu. Strokovne delavke smo zelo ponosne na vse otroke, ki so tako pogumno in veselo nastopili na prireditvi, vsem pa se prijazno zahvaljujemo za udeležbo v tako velikem številu. Hvala tudi ravnatelju, ki je ob koncu z nagovorom pozdravil vso občinstvo, ter županu, ki se je udeležil naše slavnostne prireditve. Veselimo se vseh nadaljnjih sodelovanj, našemu lepemu Šentrupertu pa čestitamo ob prazniku.

 

Nastja Kos

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost