Maj, prelep, obarvan z različnimi cvetovi. Tako smo ga pričeli tudi v skupini Zvezdice. Polni navdiha, elana, ki nam ga je prinašalo sonce, smo se odpravili novim dogodivščina naproti. Spoznavali smo različne oblike gibanja in telesa. Otroci so se seznanili z oblikami teles, jih prepoznavali in razvrščali. V naravi pa smo uporabili različna gibanja.

Mesec smo nekako začeli z dnevom odprtih vrat. Ta dan smo se prelevili v gostince, naša igralnica pa je postala čisto ta prava restavracija. Poimenovali smo jo Restavracija pod Zvezdami.  Skozi igro vlog so otroci uživali tako v vlogi natakarjev kot tudi v vlogi gostov. Ta dan smo si ogledali tudi predstavo Rumena kokoška, katero smo uprizorile strokovne delavke vrtca. Lepo je bilo.

Večkrat smo se odpravili, že takoj po zajtrku, v Deželo Kozolcev, kjer smo prebrali kakšno lepo zgodbo, opazovali okolico, se šli kakšne gibalne in rajalne igre, predvsem pa smo se veliko gibali.

Na željo otrok, smo v igralnico prinesli tudi 3 paglavce, ki smo jih poimenovali Žabko, Kvako in Marjetka. Otroci so jih z navdušenjem opazovali in skrbeli zanje. Ob koncu meseca smo jih odnesli tudi nazaj.

Mesec smo si popestrili tudi z malico in kosilom na terasi. Vse kar je drugače, je veliko bolj zanimivo😊.

Skozi različne vrste gibanj smo spoznavali različne oblike. Preizkušali se v ravnotežju, spretnosti, moči in v sami tekmovalnosti.

Prepoznavali like in telesa, ugotavljali razlike, jih prepoznavali, zlagali in sestavljali v celoto.

Urili  se v rezanju, risanju s kredami in lepljenju na podlago. Ponujenih jim je bilo veliko različnih pobarvank, ravno tako prostega risanja na papir in grafomotorične vaje.

V tem mesecu nas je obiskala tudi medicinska sestra, ki nam je skozi igro prikazala, kako si pravilno umivamo zobe.

Mesec smo zaključili, tako kot se spodobi, z izletom v Lutkovno gledališče Ljubljana. Za nekatere je bila to prva vožnja z avtobusom, za druge ne. Otroci so uživali tako na avtobusu kot tudi v gledališču. Po samem ogledu predstave smo naredili tudi sprehod skozi center Ljubljane, kjer smo si ogledali tržnico, Prešernov spomenik, Zmajev most,.. Ta dan je bil poseben tudi zato, ker nismo imeli nič počitka. Nekateri otroci so si ga sami vzeli na avtobusu, kajti utrujenost zanje je bila prevelika.

Mesec je minil hitro, vstopili pa smo že v zadnji mesec pred počitnicami, kjer nas čaka še obilo dobre volje in igre.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost