V skupini Medvedki smo mesečno temo namenili spoznavanju poklica lovec. Spoznavali smo vrste gozdov, gozdne živali, prepevali pesmi, oponašali živali po gibanju ter z likovnimi dejavnostmi ustvarjali in risali na temo gozd in gozdne živali. Tudi na matematiko nismo pozabili in razvrščali živali po prehrambni verigi in tako spoznali carollov diagram.

V sklopu naše teme smo v vrtec povabili lovca Miho Petriča in lovko Barbaro Zupančič. S seboj sta prinesla nagačene živali in pripomočke za lovstvo. S pomočjo njih, smo jih prepoznavali, jih tipali ter ugotavljali s čim se prehranjujejo. Lovec nam je pokazal tudi pripomočke, ki jih uporabljajo pri svojem delu, ter nam razložil, zakaj je pomembno, da skrbimo za gozd in gozdne živali.

Veliko smo se spraševali, kako je gozdnim živalim pozimi.  Izdelali smo  ptičje hišice iz odpadnega materiala, ki nam krasijo večnamenski prostor. Ogledali smo si tudi risanko Vrabček Richard.

Izdelali  smo tudi ptičje pogačice ter nabrali nekaj buč, koruze in vse skupaj odnesli v gozd, da bodo imele živali hrano za zimo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost